Специализираната прокуратура внесе в Специализирания накзателен съд искане за задържане

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания накзателен съд искане за задържане
Коментари Харесай

Поискаха постоянен арест за кмета на Костенец

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания накзателен съд искане за задържане под стража на кмета на Костенец и привлечения към наказателна отговорност за корупционни дейности дружно с него предприемач.

Поръчката, поради която стартира следствието против Радостин Радев, е за построяването на спортна площадка и амфитеатър в учебното заведение в Костенец, както и за подмяната на отоплителната система в него. Обществената поръчка е на стойност близо милион и 100 000 лв..

При следствието против кмета, което почнало преди няколко месеца, проверяващите се натъкнали на данни, че кметът изтеглил пари от каса на общинско сдружение. Под подозрения са и няколко гаранционни контракта, обясниха в сряда от прокуратурата.

Според обвиняването Радев е предложил 30 хиляди лева на общински съветници от опозицията да гласоподават съответно решение в негова изгода. То щяло да му даде право да подпише запис на заповед и по този начин да подсигурява, че въпросният предприемач ще завоюва състезанието.

Според обвиняването има нарушавания и при други публични поръчки. При обиска в кабинета на кмета са били открити и законният му револвер и патрони, които не са били съхранявани съгласно закона. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР