Специализираната прокуратура (СП) е внесла в Специализирания наказателен съд (СпНС)

...
Специализираната прокуратура (СП) е внесла в Специализирания наказателен съд (СпНС)
Коментари Харесай

Съдят четирима за спестено ДДС чрез офшорка

Специализираната прокуратура (СП) е внесла в Специализирания углавен съд (СпНС) обвинителен акт против четири лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на закононарушения против данъчната система. Това оповестиха от пресцентъра на Специализирана прокуратура.

Организираната незаконна група е работила на територията на гр. София и гр. Николаево, област Стара Загора. Според събраните досега доказателства обвинените са ощетили страната с над 900 000 лева посредством икономисване на Данък добавена стойност.

По данни на прокуратурата подсъдимите осъществявали комерсиална активност в страната с горива (газ, нефт и петролни продукти) посредством следено от тях сдружение, офшорна благосъстоятелност. Горивата дошли като вътрешнообщностни доставки от страни в Европейски Съюз. По този метод получателят е освободен от налог добавена стойност.

Участниците в незаконната група почнали да внасят горива от името на основани и следени от тях компании фантоми, за бърза облага. Кухите сдружения симулирали писмено продажби към действителния адресат. Това дало опция на действителния адресат на горивата да приспада данъчен заем по издадените фактури. За да се прикрие лъжливата скица, горивата и петролните артикули, били влагани по документи в данъчен склад, благосъстоятелност на сдружението действителен адресат.

Очаква се в най-кратки периоди Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР