Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по

...
Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва 8 души за злоупотреби с евросредства

Специализираната прокуратура проверява 8 души за закононарушения с евросредства по Програмата за развиване на селските региони и Програмата за преработка на лозя.

От тях петима са с мярка „ задържане под стража “ за 72 часа. Това заяви на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, представен от БГНЕС.
Мащабна акция на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи против алкохолния необут Миню Стайков (ОБЗОР) Това става 3 дни преди да изтече срокът за законовото му задържане в ареста
Разследват се разпределяне на средства за интервала 2015 – 2018 година. „ Става дума за напълно друго следствие от това, за което преди 8 месеца в качеството на обвинен беше притеглен предприемачът Миню Стайков, посочи Иван Гешев.

Заместник-главният прокурор разкри, че по разнообразни ограничения на земеделските стратегии от Фонд „ Земеделие “ са отпуснати и утвърдени средства в размер на 11,5 млн. лв..
Спецпрокуратурата с огромна акция в цялата страна против измамите с евросредства Действията са на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас
След намесата на прокуратурата парите не са стигнали до незаконната група. По втората стратегия “Конверсия на лозя “ са поискани над 7 млн. лева Получени са 5 млн. лева Останалите пари не са платени.

Фирмите, които са кандидатствали по стратегиите, действително не са били свързани с същинските притежатели. Дружествата обаче са били свързани с бизнес империята „ Карнобат “, разкри още Гешев.

В идващите дни екип от прокурори ще реши какви ограничения за неотклонение ще вземе за осемте обвинени лица. Разследването ще обхване и чиновници на Фонд „ Земеделие “ дали са осигурявали чадър над компаниите, кандидатствали за евросредствата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР