Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие
Коментари Харесай

Разбиха банда лихвари, начело с двама братя, пребивали брутално длъжници

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност пет лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за приемане на приходи от противозаконна банкова активност (лихварство) посредством потребление на физическа мощ, закани и изнудване.

Обвинените са арестувани на 16 юли 2020 година в село Градец, община Котел, Сливенска област, при профилирана полицейска интервенция на ТС БОП- Сливен, Ямбол, под управлението и надзора на Специализираната прокуратура. Събраните доказателства сочат, че групата, ръководена от двама братя, е работила на от началото на 2016 година Участниците са предоставяли заеми, най-често в размер до 400-500 лева и най-вече на малоимотни хора от ромски генезис, с 50 на 100 месечна рента.

При неизплащане на задължението в период лихвата скачала непосредствено на 100 %. Установено е, че ръководителите на групата и някои от участниците държали на разнообразни адреси дебитните карти на длъжници, с които получавали обществени помощи и помощи за майчинство. Изисквали картите първоначално за заема ведно с ПИН-кода, а след това ги задържали, защото лихвата се увеличавала. Установени са няколко длъжници, чиито дебитни карти са били държани и употребени от групата с години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР