Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок
Коментари Харесай

Иззеха документи и луксозни автомобили от мнимите брокери

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа шест лица за присъединяване в проведена незаконна група за финансови измами и пране на пари - закононарушения по чл.321, ал.З, вр.ал.2 вр. член 209 и по член 253 от Наказателен кодекс.

Обвиняемите са арестувани на 26.03.2021 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници от ГДБОП-МВР и ДАНС в София и Монтана, извършена под управлението на Специализираната прокуратура.

При акцията са претърсени офиси и жилища в столицата. Иззети са голям брой документи, мобилни телефони и сим карти, устройство за заглушаване на мобилни сигнали, както и първокласни коли - три Mercedes-а и BMW.



Според събраните досега доказателства проведената незаконна група е работила от януари 2017 година Нейни членове се представяли за капиталови медиатори в сдружения, занимаващи се с вложения и търговия с скъпи бумаги на интернационалните тържища и вкарвали в подвеждане български жители, че в случай че влагат персонални средства в покупка на акции в международно известни компании, може да осъществят огромни облаги.
 Иззеха документи и първокласни коли от мнимите

С всеки евентуален клиент се сключвал самостоятелен брокерски контракт и се откривала самостоятелна брокерска сметка. Средствата се превеждали на посочени от „ брокерите “ банкови сметки, само че те в реалност не са били вложени в скъпи бумаги, а били пренасочвани към сметки на други свързани сдружения. Те не са имали лиценз за осъществяване на капиталова активност.
 Иззеха документи и първокласни коли от мнимите

Пострадали от незаконната активност са десетки жители. Двама от арестуваните по досъдебното произвеждане са упрекнати като водачи на групата. По досъдебното произвеждане са осъществени огледи, разпитани са очевидци. Работата по следствието продължава.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР