Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието

...
Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието
Коментари Харесай

Рашков: Разследва се престъпна група за подкупи в община Варна

Специализираната прокуратура следи следствие против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица в община Варна, заяви пред депутати вътрешният министър Бойко Рашков. Той отговори на въпрос на Цончо Ганев от " Възраждане ", който заяви, че през 2019 година в качеството му на общински консултант в община Варна му е станало известно за злоупотреби в дирекция " Местни налози и такси ". По негови думи чиновниците там са променяли съществени индикатори, като структура, година на изграждане, разположение на строителните граници, с цел да манипулират данъчните оценки на парцелите. Също така неправомерно са издавани документи за енергийна успеваемост, твърди Ганев. Затова той попита какво е направено по този случай.

В отговора си вътрешният министър удостовери, че през 2019 година е почнало следствие от МВР-Варна, като данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с които е ощетен бюджета в изключително огромни размери. Материалите са били изпратени в Специализираната прокуратура, където е формирано досъдебно произвеждане, че от януари 2016 година длъжностно лице е управлявало и взело участие в проведена незаконна група. По делото са осъществени експертизи, голям брой разпити, приобщени са и документи. И досега обаче не са постъпили инструкции от наблюдаващия прокурор, заяви Рашков.

Депутатът от " Продължаваме промяната " Атанас Михнев поиска вътрешния министър да изясни дейностите на полицията по време на митинга на " Възраждане " от 12 януари и какъв брой съгласно него са били участниците в него. Рашков отговори, че по наблюдения на полицията се счита, че са участвали към 4-5 хиляди души. По негови думи чиновниците на реда са желали да покажат на жителите, че не са техен зложелател, поради което не носели щитове и други защитни средства. Пострадали са 11 души при конфликтите сред полицията и протестиращите. Двама са арестуваните, като в автомобила на едно от лицата са открити бойни патрони. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР