Специализираната прокуратура, която води яростна борба да не бъде закрита

...
Специализираната прокуратура, която води яростна борба да не бъде закрита
Коментари Харесай

Спецпрокурорите от различни държави подкрепиха нашите срещу закриването

Специализираната прокуратура, която води гневна битка да не бъде закрита (макар че това към този момент е законов факт), през днешния ден разгласи интернационална декларация в своя изгода. Тя ще бъде пратена и в Конституционния съд, където Иван Гешев пробва да парира закриването на звеното, на което беше началник.

Става въпрос за Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с проведена престъпност и корупция.

В нея членуват 12 страни, стана ясно от думите през днешния ден на шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Декларацията идва след извършена онлайн среща на 28 април – само че станала подготвена чак в този момент, тъй като „ лишило време “, да я подпишат всичките страни участнички.

По думите на Маджарова задграничните прокурори са единомислещи в три точки:

Всички единомислещо подкрепяли, " както работата на СП досега в сегмента проведена престъпност и корупция, по този начин и напъните които са полагани до момента от на българската страна ".

" Всъщност безусловно всички прокурори на страните членки са съобразили събитието, че този закон, с който е закрито профилираното правораздаване, нарушава разпореждания на Европейски Съюз и е срещу спогодба на Организация на обединените нации “, съобщи през днешния ден Маджарова (което е забавно на фона на обстоятелството, че обичайно от Брюксел на питания - какви органи да има и дали въобще да ги има, дават отговор, че това е наш вътрешен въпрос, б.р.).

Според Маджарова третият извод в декларацията, е че закриването на спецорганите, „ като се изключи че води до основаване на една неустановеност предвид на висящите каузи, в действителност би довело и до затрудняване на тяхната работа(на задграничните ни партньори) в този сегмент ".

Това е, защото проведената престъпност не е местна – постоянно е трансгранична, и е обикновено нашите сътрудници да са обезпокоени за резултатите в техните страни, изясни прокурорската шефка.

Маджарова през днешния ден подсети, че документът ще бъде изпратен и до Конституционен съд

Тя бе запитана и – за какво тогава шества схващането, че СП е била „ бухалка “ на предходните ръководещи. Тя се оказа осведомена с тях и ги назова „ изрично извънредно доста манипулативни изказвания “, които били изричани през годините.

Тя не можела да си отговори на въпроса:

" за каква бухалка иде тирада. "

На края на брифинга й бяха заложени два въпроса: за какво тъкмо 2 години, откакто СП популяризира чатове сред Пламен Бобоков и Пламен Узунов, няма никакъв резултат – да вземем за пример най-малко импортирано обвиняване.

И вторият – за какво няма към момента дело за така наречен пирамида „ Глобал маркетс “, която пък се проверява от… 2013 година Разбрахме, че отговори ще бъдат дадени, само че различен път.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР