Специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу ученика от Пловдив,

...
Специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу ученика от Пловдив,
Коментари Харесай

Ученикът, правил бомби, отива на съд за тероризъм

Специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт против ученика от Пловдив, който предишното лято бе задържан по съмнение, че е правил самоделни бомби и е бил вербуван от терористичната организация " Ислямска страна ". Момчето ще дава отговор за тероризъм. По закон на малолетен може да се наложат най-много 12 години затвор.

Огромен размер взривни устройста

Според прокуратурата младежът е изготвял самоделни бомби, с цел да сътвори боязън и ужас в популацията. Това се е случвало в границите на 6 месеца – от началото на предходната година до ареста му през юни.

Взривните материали ученикът държал в две тавански пространства на жилищен блок. Според прокураутурата става дума за " голям размер самоделни взривни устройтва и пиротехнически произведения ".

" На 5 юни 2019 година при извършени дейности по следствието бяха открити и конфискувани тръбна бомба, задействаща се по електрически прийом, взривно устройство, съдържащо 1.85 кг взривно вещество, пирони и парчета ламарина, сложени в обгърната с опаковачно тиксо бяла пластмасова саксия, както и 14,5 кг. самоделна взривна примес в пластмасови бутилки за минерална вода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР