Специализираната прокуратура бе избрана за ръководител на Секретариата на Постоянната

...
Специализираната прокуратура бе избрана за ръководител на Секретариата на Постоянната
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата оглави Постоянната конференция на прокурорите от 12 европейски страни

Специализираната прокуратура бе определена за началник на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, с мандат от 4 години. Това взеха решение с очевидно гласоподаване на онлайн заседание представителите на държавите-участнички в интернационалната организация.

Постоянната конференция е основана на 27 май 2016 година в Белград. Целите на организацията са усилване на интернационалното съдействие в противодействието на проведената престъпност, своевременна връзка сред страните-участнички в сходство с техните правни системи, подкрепяне на съдействието по молби за правна помощ и определяне на директна връзка сред прокурорските институции.

Учредители на организацията са Националната дирекция " Антимафия и битка с тероризма " на Италия, профилираните прокуратури на България, Сърбия, Словения, Северна Македония и Черна гора, Службата за битка с корупцията и проведената престъпност на Република Хърватска, прокуратурите на Босна и Херцеговина, Албания и Унгария, както и Националното бюро " Антикорупция " на Румъния. Гърция бе приeта като 12-ти член на организацията, предпочитание за присъединяване е декларирала прокуратурата на Австрия.

Дейността на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, се реализира с поддръжката на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Специализираната прокуратура е втората след Прокуратурата на Сърбия, която оглавява Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР