Специализираната парламентарна комисия за борба с корупцията ще изслушва двамата

...
Специализираната парламентарна комисия за борба с корупцията ще изслушва двамата
Коментари Харесай

Изслушват двамата кандидати за председател на КПКОНПИ

Специализираната парламентарна комисия за битка с корупцията ще изслушва двамата претенденти за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) - сегашния основен прокурор Сотир Цацаров и депутата от " Воля " Симеон Найденов.

В навечерието на чуването пет от най-активните неправителствени организации в бранш „ Правосъдие “ оповестиха, че няма да задават въпроси към претендентите, с цел да не легитимират опорочената съгласно тях парламентарна процедура.

Пръв ще приказва Найденов, който е и член на Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос в Народното събрание. Представил е 5-странична идея, която самичък е определил като " скицирани насоки ". Амбицията му е да работи за среда без корупция. Залага на предварителната защита посредством взаимоотношение с другите институции и в партньорство с неправителствени организации. Смята, че има шансове да събере депутатска поддръжка.

„ Щом съм приел кандидатурата - може би да “, споделя Симеон Найденов.

25-те страници на Сотир Цацаров оферират организационни ограничения за подсилване потенциала на Антикорупционната комисия. Настоящият обвинител номер едно регистрира направеното от предварително подалия оставка, поради проблеми с терасата си, Пламен Георгиев, само че:

„ Считам, че по някакъв метод мога да допринеса за това тя да бъде събудена от положението, в което се намира в този момент “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР