Специализираната болница по рехабилитация в Котел набира медицински персонал за

...
Специализираната болница по рехабилитация в Котел набира медицински персонал за
Коментари Харесай

В Котел отказаха да лекуват COVID-19 – няма нито оборудване, нито специалисти

Специализираната болница по рехабилитация в Котел набира медицински личен състав за работа в новоразкритото Коронавирус поделение. Работещите в болничното заведение отхвърлят да обслужват такива пациенти поради спецификата на болестта и личната им специализация, съобщи Българска национална телевизия.

В котелската болница има обособени 11 кревати за Коронавирус заболели след заповед на министъра на опазването на здравето за откриване на 20% кревати от общия потенциал на лечебното заведение. Към момента няма настанени заболели, тъй като няма кой да се грижи за тях.

Мотивите на личния състав за нежеланието им да бъдат пренасочени към Коронавирус отделението са разнообразни.

" Нямаме съоръжение, експерти. Ако бях здрава, щях незабавно да се отзова, само че физическото ми положение не ми го разрешава. Аз съм с инсулт. И другите сътрудници експерти не са подготвени за такова характерно заболяване като COVID-19 ", съобщи пред националната телевизия доктор Валерия Димитрова, шеф поделение.

" За да стане едно легло болнично, е належащо да бъде обезпечено от съответните запаси като стартираме от експерти, лаборатория, рентгенови апарати, лекарствени препарати и надлежно експерти, които имат познанията и опита за лекуването на едни такива пациенти ", изясни основният рехабилитатор Здравка Русева.

Ако лекарите от котелската болница въпреки всичко бъдат пренасочени към Коронавирус отделението, то главната им работа би била прекратена. Поради тази причина шефът на болничното заведение е пуснал публикация за назначение на доктор, медицински сестри и санитари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР