Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и срещу купуването

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и срещу купуването
Коментари Харесай

Срещу купения вот: Спецакции в Бургаско, Кюстендилско и Пловдивско

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността и против пазаруването на гласове се организира в областите Бургас, Пловдив и Благоевград. Има арестувани, против някои от тях към този момент са повдигнати обвинявания.

11 души са арестувани в Бургаска област, формирани са 8 бързи полицейски производства и 7 преписки. Срещу петима от тях са повдигнати обвинявания за похищение. Други двама, задържани в Приморско, се ревизират за пазаруване на гласове.

" Помещението, където живеят, е открита огромна сума пари, наркотични субстанции. Като сумата пари, която е открита, се обяснява дали няма връзка с пазаруването на избирателен избор ", съобщи комисар Марин Димитров, шеф отдел " Охранителна полиция " -Бургас.

12 души в област Благоевград са предизвестени с протокол от полицията да съблюдават изборното законодателство. Жители на квартал " Изток " в Кюстендил ни описаха, че при предходни избори са чували за търговия с избор, само че в този момент никой не им е предложил пари, с цел да гласоподават.

В Пловдивска област акцията обхвана уязвими квартали и махали в няколко общини. Собственици на магазин в Перущица останаха сюрпризирани от полицейската инспекция и обясниха, че не дават артикули на вересия и никой до момента не ги е посещавал за предизборна пропаганда.

" Ние ненавиждаме такива работи да се оправяме с партии, да отидем да вземем нещо или нещо друго ", сподели Златка Христева, притежател на магазин.

" Ние независимо си решаваме какво може да създадем, в случай че желаеме ще си гласуваме, в случай че не, няма да гласуваме и по този начин ", сподели Асен Христев - продавач.

По време на полицейската интервенция има формирани и преписки за владеене на акцизни артикули без бандерол.

По тематиката работи екип на " По света и у нас "


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР