Автоекспертите Христо Радков и Йонко Иванов предложиха на представители на

...
Автоекспертите Христо Радков и Йонко Иванов предложиха на представители на
Коментари Харесай

Автоексперти пред Lupa.bg: За 7 г. в бюджета са отишли над 700 млн. лева от пътни нарушения

Автоекспертите Христо Радков и Йонко Иванов предложиха на представители на полицията и на общината в Пловдив да се качат на микробус и да обходят всички проблемни точки в града. Това стана на среща с неправителствения бранш, проведена от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града под тепетата.

„ На тази кръгла маса имаше доста прочувствени изявления. Говореше се за повишение на глобите, за пазаруване на камери, за  вменяване на виновност единствено на водача. През предходната година са заплатени на 90% санкциите, които са връчени. Това значи, че 115 милиона сме внесли от наказания. За 7 години в бюджета са отишли над 700 млн. лв. от пътни нарушавания. При тази събираемост се оказва,  че няма 100 хиляди лв. да бъдат изчистени храстите, които скриват знаците по пътя. Има пари за камери, само че не и за храстите “, това съобщи пред Lupa.bg Христо Радков, ръководител на Българско обединяване на водачите.

„ Заедно с моя сътрудник Йонко Иванов предложихме при прекосяване на механически обзор и при полагане на изпит за удостоверение за ръководство да се раздават листовки с най-важните промени в Закона за придвижване по пътищата. Ние сме за предварителни защити, а не за наказания, тъй като предварителните защити ще спасят живот. За предходната година глобите са с 57 % повече по отношение на 2022 година, когато имаше 658 повече ранени “, уточни Христо Радков.



Инж. Йонко Иванов

„ Обучението за сигурност на пътя би трябвало да стартира още от учебно заведение. В часа на класния началник съветваме експерти да отидат да изнесат лекции за това по какъв начин децата би трябвало да възприемат пътната конюнктура. Поискахме да се усилят нарушаванията за лишаване на контролни точки. Трябва да се видоизмени метода на осъществяване на образованието за възобновяване на контролни точки, тъй като е належащо по нов метод, на психическа основа да се дискутира държанието на всички, които нарушават закона. Трябва да се направи нова организация на по този начин нареченото споделено придвижване, с което всеки е зает - както велосипедистът, по този начин и лидерът на моторно транспортно средства. Нека всички тези неща да бъдат облечени в нормативен акт “, поучава инж. Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„ Както са съумели да създадат два хубави стадиона в Пловдив, по този начин могат да създадат и два полигона, които да включват детайли на хлъзгав сектор, на аквапланинг, който се получава на автомагистрала Тракия в дъждовните дни “, сподели още специалистът.  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР