Специалисти прогнозират бум на заразните болести у нас тази есен.

...
Специалисти прогнозират бум на заразните болести у нас тази есен.
Коментари Харесай

Специалистите със смайваща прогноза, нещо страшно се задава наесен

Специалисти предвиждат взрив на заразните заболявания у нас тази есен. Първата вълна се чака с по-сериозното захлаждане.

„ Грипът се чака тази година да ангажира доста по-голям брой лица в сравнение с предходните години, когато напълно беше преместен от ковид ”, изясни проф. Радка Аргирова, експерт по вирусология.И макар, че грипът не съставлява сериозна заплаха за множеството хора, експертите предизвестяват рисковите групи да бъдат изключително деликатни.
-->
„ Това са хора над 65-годишна възраст, деца до 5-годишна възраст, както и хора с хронични болести ”, разяснява доктор Александър Симидчиев, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание.

Освен грипа, през есенно-зимния сезон се чака и респираторно синцитиалният вирус, при който съществени последствия има най-много за децата.

„ Той визира долните дихателни пътища, за разлика от грипа ”, разясни Аргирова.А с възходящия брой на инфектирани в Европа с новите разновидности на COVID- 19 има възможност и този вирус да се завърне още веднъж у нас.

Именно по тази причина експертът по вирусология още веднъж предлага имунизацията.„ Имаме към този момент подготвена нова ваксина, която ще бъде предоставена в това число на България. Беше обявено, че това ще се случи на 18 септември ”, добави Аргирова.

„ Аз персонално не чакам някаква сериозна изненада. Ако нещо научихме през последните две години,това е по какъв начин да се оправяме, даже в условия на разгръщаща се пандемия ”, разяснява още Симидчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР