Специалисти от областта на храненето са категорични, че има храни,

...
Специалисти от областта на храненето са категорични, че има храни,
Коментари Харесай

Храните, които изострят апетита

Специалисти от региона на храненето са безапелационни, че има храни, с които, колкото и да се тъпчем, освен че няма да ни заситят, само че и ще изострят още повече апетита ни.

Причината е, че хранителната стойност на тези артикули е изчезнала при обработката им. Те вършат по-силно възприятието на апетит, даже и да сме ги хапнали преди няколко минути.

Дъвки

Дъвченето на дъвки подтиква отделянето на слюнка и стомашни сокове. Този развой заблуждава организма ни, че в устата ни има храна, което ни кара да огладняваме повече.

 Дъвки

Диетична сода

В диетичната сода има изкуствени подсладители, които като се изключи че не доставят безусловно никакви потребни субстанции на организма, само че и ни карат да огладняваме. Подсладителите първоначално дават чувството за задоволеност, само че по-късно ускоряват глада.

Високофруктозен царевичен сироп

Почти всички субстанции във високофрутозния царевичен сироп са модифицирани, поради което даже умерената му консумация е нездравословна.

Сиропът подлъгва организма ни, тъй че колкото повече го одобряваме, толкоз повече огладняваме по-късно. Високофруктозният сироп забавя секрецията на хормона лептин, който е основен при засищането.

Замразена вечеря

В замразената вечеря няма задоволително калории, с цел да ни засити. При преработката на тези артикули са унищожени всички хранителни субстанции. Замразената вечеря нормално се размразява в микровълнова фурна, което в допълнение вреди на качеството на храната.

Сладкиши

 Пасти

Сладкишите също няма по какъв начин да ни заситят. Пастичките и тортите са цялостни с бяла захар, която краткотрайно притъпява възприятието ни за апетит, само че малко по-късно се оказва, че сме по-гладни, в сравнение с в действителност сме били.

За това е по-добре да не се яде нищо сладко, изключително преди главно хранене.

Захарни десертчета

Сладките шоколадови и захарни блокчета, които хапваме сред главните хранения, са цялостни с подсладители. Много хора ги хапват вместо закуска, само че те са изцяло несъответствуващи за първо хранене.

Тези десертчета са мощно модифицирани и по-късно ни карат да хапваме повече, в сравнение с е нужно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР