Специалисти от Клиниката по дерматология на Военномедицинската академия (ВМА) ще

...
Специалисти от Клиниката по дерматология на Военномедицинската академия (ВМА) ще
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за псориазис през ноември във ВМА

Специалисти от Клиниката по дерматология на Военномедицинската академия (ВМА) ще съветват гратис пациенти с псориазис, оповестиха от лечебното заведение.

Кампанията е във връзка със Световния ден за битка с псориазиса - 29 октомври. Прегледите ще са в рамките три дни - 1, 2 и 3 ноември от 09:00 до 12:00 часа, в кабинет № 217, намиращ се на втория етаж в Поликлиника-ВМА. За задачата е належащо да бъде направено авансово записване. Не е належащо направление от персоналния доктор. В международен мащаб псориазисът визира към 2% от популацията, а в България с казуса са сред 100 000-150 000 души. Негова „ цел " са хора от всички възрасти, без значение от пол или раса, споделя доцент Весел Кантарджиев, шеф на Клиника по дерматология на ВМА, представен в известието.

Заболяването може да обхване друга повърхност от тялото, включително скалпа, лицето, дланите и стъпалата, ноктите. Често наранени обаче са ставите и сухожилията, което от своя страна може да докара до инфектиране, оток, деформации, затрудняващи и ограничаващи осъществяването на всекидневни действия.

Днес във ВМА се правят безвъзмездни съвещания за лимфедеми, оповестиха от лечебното заведение. Прегледите ще са сред 9:30 и 16:30 часа. Консултациите ще се правят като взаимна самодейност със експерти по физикална медицина и по съдова хирургия в Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР