Специалисти от изданието National Interest с помощта на създадена в

...
Специалисти от изданието National Interest с помощта на създадена в
Коментари Харесай

Зловещ сценарий: National Interest разказа за ужасяващите последствия от ядрен удар на КНДР по Лос Анджелис!

Специалисти от изданието National Interest благодарение на основана в американския Технологичен институт " Стивънс " стратегия проучиха следствията от предполагаем нуклеарен удар на КНДР по Лос Анджелис.

За задачите на разбора е била определена бомба с мощ 250 килотона в тротилов еквивалент. Според плановете от нейния гърмеж в центъра на мегаполиса ще пострадат повече от 1 милион души - 378 000 ще загинат, 860 000 ще бъдат ранени.

Отблязва се, че в радиус от 5 км от епицентъра на гърмежа множеството здания ще бъдат разрушени, а шансът на хората, които ще се окажат там, за оцеляване е непосредствен до нулата.

На повърхност от 150 квадратни километра в радиус от 7 км. от епицентъра на гърмежа хората ще получат изгаряния от трета степен, а диаметърът на огненото кълбо ще доближи 1 километър.

Авторите на проучването означават, че жертвите на един подобен нуклеарен удар са съпоставими със загубите на Съединени американски щати във Втората международна война и се надяват плановете им да останат единствено научна фантастика.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР