Специалист по роботика и изкуствен интелект научи свраки да рециклират

...
Специалист по роботика и изкуствен интелект научи свраки да рециклират
Коментари Харесай

Научиха свраки да рециклират

Специалист по роботика и изкуствен интелект научи свраки да рециклират капачки от бутилки с високотехнологична хранилка, заяви Daily Mail. Птиците носят капачките и ги слагат в устройство, което пуска гранули една по една. Местните диви свраки се научили да се оправят с предизвикването за две седмици.

Ханс Форсберг пусна клип с умните свраки в Ютюб. Той се въодушевил да сътвори хранилката, откакто видял птици да се заиграват с брава в двора му. Тогава решил да ги дресира да събират отпадъци от покрайнината.



Форсберг почнал да примамва свраките, като настроил таймер, с който поставената на маса хранилка пуска гранули през няколко минути, написа Дир. След това ги научил да натискат червен бутон, с цел да се отвори поделение в нея, където има храна. Когато сложил пластмасови капачки към хранилката, за към седмица-две птиците осъзнали, че в случай че пуснат капачка през дупка в хранилката, незабавно се появява храна. Надеждата на Форсберг е, че скоро свраките ще стартират да му носят и други отпадъци - фасове или паднали плодове.

Свраките са едни от най-интелигентните птици. Съотношението сред размера на мозъка им и телесната им маса отстъпва единствено на човешкото. Известно е, че те употребяват сечива, скърбят при загуба, забавляват се с игри. Те се оправят и с теста с огледало - разпознават облика си, което единствено още четири други скотски типа могат да създадат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР