Спецченгета от Държавна агенция “Национална сигурност (ДАНС) влязоха на проверка

...
Спецченгета от Държавна агенция “Национална сигурност (ДАНС) влязоха на проверка
Коментари Харесай

ДАНС нахлу в БЕХ, НЕК и енергийното министерство?

Спецченгета от Държавна организация “Национална сигурност ” (ДАНС) влязоха на инспекция в Българския енергиен холдинг (БЕХ), Електроенергиен систематичен оператор (ЕСО), Българска самостоятелна енергийна борса (БНЕБ), Национална електрическа компания (НЕК) и Министерство на енергетиката.

Агентите от ДАНС събират всички документи и стартират цялостна инспекция на всички покупко-продажби на сдруженията от последните няколко години, съобщи Big5.bg. Все още няма публична информация каква е задачата на интервенцията, нито дали има задържани чиновници.
 Янев за рецесията с тока: Законът се нуждае от деликатен прочит Янев за рецесията с тока: Законът се нуждае от деликатен прочит
Цените на електрическата енергия за бизнеса на свободния пазар през последните дни доближиха рекордни равнища, някои компании оповестиха, че стопират е...

По-рано през днешния ден работодателските организации публично сезираха ДАНС и Министерство на вътрешните работи за скъпия ток. Работодателите подозират „ че се прави бойкот, закононарушение или измама и се заплашва националната сигурност, тъй като стопираха първоешелонни предприятия “.

„ Има предложения на борсата, които са изцяло немислими, те са направени, с цел да се извършват, те са направени, с цел да се манипулира борсата “, акцентира ръководителят на УС на АИКБ.

Работодателските организации желаеха през вчерашния ден оставките на министъра на енергетиката и на шефовете на БЕХ и „ Марица-изток 2 “ поради рекордно високата цена на борсовия ток.

 „ Ще блокираме „ Българския енергиен холдинг (БЕХ), тъй като там е заровено кучето – и в дъщерните му сдружения. Ние имаме два до три пъти повече инсталиорани мощности, в сравнение с използваме електрическа енергия, няма справедливи аргументи за недостиг. В същото време цената на електрическата енергия е най-висока в целия Европейски Съюз, в цяла Европа от началото на август “, изясни Велев.
 Работодателите желаят оставки поради скъпия ток, подготвени са за митинги Работодателите желаят оставки поради скъпия ток, подготвени са за митинги
Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българска...

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР