Спешни мерки за почистването на езерото в Панчарево до края

...
Спешни мерки за почистването на езерото в Панчарево до края
Коментари Харесай

Почистват езерото в Панчерево

Спешни ограничения за почистването на езерото в Панчарево до края на годината. Дотук се стигна откакто Bulgaria ON AIR осведоми за възходящия проблем с чистотата на езерото.

До края на годината би трябвало да се направи план за частичното разчистване на Панчаревското езеро от наноси и водорасли. Това написа в отчет до министъра наземеделието. Той е направен от междуведомствена комисия, основана, с цел да откри решение с чистотата на водоема край София.

През пролетта по самодейност на Сдружението беше почистена бреговата линия към гребната база. Тогава и спортистите от кану-каяка също се включиха и с лодките си извадиха отпадъци и водорасли.

В писмо от Министерството на земеделието до неправителствената организация е посочено, че преди 30 години на реките, които се вливат в езерото е имало баражи. Техническите уреди са предпазвали язовира от замърсяване.

В понеделник представители на " Сдружението за развиване на Панчарево и Кокаляне " са поканени в Областната администрация да подпишат протокола, който е изготвила междуведомствената група.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР