Спектакълът Калигула“ на Народния театър и режисьорката Диана Добрева бе

...
Спектакълът Калигула“ на Народния театър и режисьорката Диана Добрева бе
Коментари Харесай

Българският „Калигула“ предизвика фурор с пет биса в Япония

Спектакълът „ Калигула “ на Народния спектакъл и режисьорката Диана Добрева бе извикан на пет биса от възхитената аудитория на един от най-престижните международни театрални фестивали – вШизуока, Япония. Това бе първо посещение на първата ни натрупа в Страната на изгряващото слънце. На спектакъла е участвала и публична делегация от българското посолство в Токио. „ Браво, сътрудници! Гордеем се с вас! “, написаха от мениджмънта на театъра.

Екипът на постановката се завърна вчера у нас след 24-часово пътешестване. Някои от артистите още преди този момент разкриха в обществените мрежи усещания от прелестни и инфарктни прекарвания от съвсем 20-дневния си гастрол в азиатската страна.

„ Искам да споделя какъв необикновен почит изпитах към японците. Декорът на представлението… беше карантиниран в кораба в Шанхай заради нов вариант на вируса и в последна сметка не дойде. За ДВА!!! дни тук създадоха чисто нов фон и ушиха чисто нови костюми по видеозаписа на представлението. Не знам къде другаде по света би могло да се случи такова нещо. Играхме през вчерашния ден и през днешния ден при безспорен триумф, не пресилвам, публиката ни извика шест или седем пъти на бис, като несъмнено щяха да продължат, в случай че не ги бяха прекъснали, тъй като трябваше да стартира конференция “, написа актрисата Александра Василева, която е в основната женска роля в спектакъла. И прибавя, че феновете в Япония в никакъв случай не стават на крайници, тъй като считат, че би трябвало да седят на по-ниско от артистите. „ Едно огромно АРИГАТО!!! “ (на японски – благодаря, б.р.), приключва посланието си тя.

Другата прима в постановката, Биляна Петринска, споделя: „ Въпреки всички трудности, софтуерни спънки…, загубата на гласа ми три дни преди спектакъла... Пазене на безмълвие и персонална изолираност за 3 дни... пеене на плейбек на генерална подготовка..., с цел да съм във форма на премиера. Thanks God!!! We DID it, Diana Dobreva!!!! Когато човешкият дух, мощ и религия е над всичко материално, попадаш там където и когато би трябвало “.

Петринска изрече признателност на „ страхотния екип на фестивала, който за дни направи нов фон и костюми, който ни обслужваше за всичко до последно с почитание и схващане. На всичките ми сътрудници зад и на сцената! На страхотната аудитория, която ни извика на 5 дълги биса!!! “. „ Сърцето ми пее “, заключава тя.

А Диана Добрева, режисьор на впечатляващия театър, обобщава: „ Какво Велико пътешестване, какво духовно пътешестване, каква борба и каква радостна победа! Театърът може всичко, нужни са му единствено Артисти-бойци! Бойци! Благодаря на целия екип на спектакъла " Калигула ", Народен спектакъл " Иван Вазов ", артисти, механически служби, за непоколебимата воля да преодолеят немислими трудности по пътя си и да стигнат до този успех на духа на Световния сценичен фестивал в Шизуока, Япония! Благодаря на всички чиновници на фестивала, които направиха допустимо това знамение, японците са велика нация! Дълбок реверанс! Това, което се случи в Япония е сага, почтена за разказ. Да живее Театърът! “
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР