Спечелилото първо място училище ще бъде наградено от EVN България

...
Спечелилото първо място училище ще бъде наградено от EVN България
Коментари Харесай

Учениците победители в конкурса на EVN България за макет „Екоград“ посетиха модерната когенерация на дружеството

Спечелилото първо място учебно заведение ще бъде наградено от EVN България със спортна площадка в двора на учебното заведение.

На 5 юни 2018 година спечелилите в детския конкурс на EVN България за разработване на макет, отдаден на тематика „ Екологичен град “, посетиха модерната централа на EVN Топлофикация в Пловдив. Конкурсът е част от дълготрайната самодейност на сдружението за образования в учебните заведения „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология “.

Общо 75 деца и техните преподаватели от 3 учебни заведения, класирани на първите места в състезанието на EVN България, получиха опция да посетят уреди на EVN Топлофикация в Пловдив. Децата са от ОУ „ Христо Ботев “ с. Енина (общ. Казанлък), СОУ „ Железник “ гр. Стара Загора и НУ „ Димитър Благоев “ гр. Стара Загора.



Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при съблюдаване на ограниченията за сигурност. Децата имаха опция да се срещнат от безвредна отдалеченост с другите енергийни уреди.

Визитата включваше и детско празненство с дарове и разнообразни игри на екологична тема. В рамките на визитата децата показаха направените от тях макети на тематика „ Екоград “. Всяко дете беше отличено самостоятелно с орден и документ за приключено образование по енергийна успеваемост и екология. Класираните на I-во място възпитаници от ОУ „ Хр. Ботев “ в с. Енина, общ. Казанлък ще получат огромната премия – спортна площадка в двора на учебното заведение.

През образователната 2017/18 година EVN България реализира за 9-та поредна година образование на възпитаници от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в рационално потребление на енергийните запаси и запазване на природата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР