Актрисата Мерил Стрийп получи почетна Златна палма на откриващата церемония

...
Актрисата Мерил Стрийп получи почетна Златна палма на откриващата церемония
Коментари Харесай

Мерил Стрийп получи почетна „Златна палма“ на кинофестивала в Кан

Актрисата Мерил Стрийп получи почетна " Златна палма " на откриващата гала на кинофестивала в Кан, оповестиха международните информационни организации. Наградата е в чест на нейното " неоспоримо място в историята на киното ".
" Ти промени метода, по който гледаме на дамите в киното и ни подари нов облик на самите нас ", сподели просълзената Жулиет Бинош, преди да връчи статуетката на Мерил Стрийп. 
Седемдесет и четири годишната Мерил Стрийп към този момент е носителка на съвсем всички огромни оценки в киното и има връх за номинации за премията " Оскар " - 21. По време на кариерата си Стрийп е получила три награди " Оскар " - първата през 1979 година за ролята й в " Крамър против Крамър ". Американската актриса се завръща в  Кан след 35 години неявяване. 
Сред знаковите функции на Мерил Стрийп са още " Жената на френския лейтенант " (1981 г.), " Изборът на Софи ", за който получава втория си " Оскар ", " Извън Африка " (1985 г.).
През 2006 година Стрийп победи с ролята си в " Дяволът носи " Прада ". 
Останалите две почетни награди " Златна палма ", които ще бъдат връчени през 77-ото издание на фестивала в Кан, са тази на студио " Гибли - на 20 май, и на режисьора Джордж Лукас. " Бащата " на сагата " Междузвездни войни " ще бъде почетен на церемонията по закриването.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР