Спасяването на колабиралата Credit Suisse роди нов банков гигант –

...
Спасяването на колабиралата Credit Suisse роди нов банков гигант –
Коментари Харесай

Спасяването на Credit Suisse роди нов банков гигант

Спасяването на колабиралата Credit Suisse роди нов банков колос – швейцарската UBS.

Правителството на Швейцария отпусна 109 милиарда франка или към 118 милиарда щатски $ под формата на незабавни гаранционни заеми за Швейцарската национална банка и UBS за придобиването на колабиралата Credit Suisse.
-->
Федералният съвет одобри специфичното известие за двата незабавни гаранционни заема по време на съвещанието си на 29 март, се споделя в изказването на държавното управление. Сумата беше утвърдена от финансовата комисия на Федералното заседание на Швейцария със 17 гласа „ за ”, един „ срещу ” и четирима въздържали се.

Одобрението е за 109 милиарда швейцарски франка, от които 100 милиарда са обезпечени от държавното управление. Останалите 9 мрлд. ще бъдат употребявани, единствено в случай че загубите на UBS надвишават 5 милиарда франка.

По-рано през този месец швейцарският колос UBS се съгласи да придобие колабиралата Credit Suisse за 3 милиарда франка под натиска на локалното държавно управление. Швейцарската национална банка се зае с поддръжката на договорката, която трансформира UBS в един от банковите колоси в света. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР