Спасители претърсват водите край Южна Япония за 10 души на

...
Спасители претърсват водите край Южна Япония за 10 души на
Коментари Харесай

Изчезналият японски военен хеликоптер се е разби в океана с 10 души на борда

Спасители претърсват водите край Южна Япония за 10 души на борда на японски боен хеликоптер, който явно се е разрушил през вчерашния ден, заяви министърът на защитата Ясуказу Хамада, представен от Агенция Франс Прес.

" Ще продължа да върша всичко допустимо, с цел да групирам информация за вредите и да диря човешки животи ", съобщи Хамада, който изглеждаше очевидно смутен.

Генерал Ясунори Моришита, шеф на щаба на японските Сухопътни сили за самозащита, съобщи, че издирвачите са разкрили в морето нещо, което наподобява е било елементи от хеликоптера UH-60JA, и не престават да претърсват океана за оживели.

Ако не бъдат открити такива, злополуката ще бъде най-смъртоносният случай във военната авиация на Япония от 1995 година насам, оповестиха от японското министерство на защитата.

Сред изчезналите военнослужещи са двама водачи, двама механици и шестима пасажери, измежду които генерал-лейтенант Юичи Сакамото, върховен пълководец, съобщи Моришита.

Сакамото, пълководец на 8-а дивизия, е бил новоназначен на поста си от 30 март, заяви японската социална телевизия NHK в петък.

Според Министерството на защитата хеликоптерът, който е проучвал локалния регион, е липсващ през вчерашния ден в 15:56 ч. локално време, откакто е липсващ от радарите край крайбрежията на остров Мияко в южната японска префектура Окинава.

Остров Мияко, прилежащ на Източнокитайско море, се намира на към 400 км източно от Тайван и е дом на ракетно поделение.

Патрул е извадил от морето избавителна лодка през вчерашния ден следобяд с надпис „ Сухопътни сили за самозащита “, съгласно представител на японската брегова защита.

Рано сутринта през днешния ден във водите северно от остров Ирабу, който е обвързван с остров Мияко посредством мост, са били извадени рамка на прозорец, врата с надпис " Сухопътни сили за самозащита " и лопатка на ротор, добави той.

Според производителя Mitsubishi Heavy Industries UH-60JA е многофункционален хеликоптер, основан на хеликоптерите Black Hawk на американската войска.

Последният път, когато при случай с японска военна авиация са починали минимум 10 души, е на 21 февруари 1995 година В префектура Кочи, Южна Япония, се разрушава катер на Морските сили и умират 11 души, напомня Министерството на защитата.

А през февруари 1984 година 12 души умират, когато лодка се разрушава във водите край западното крайбрежие на остров Ао в префектура Ехиме. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР