Първата партида боеприпаси, които по инициатива на Чешката република бяха

...
Първата партида боеприпаси, които по инициатива на Чешката република бяха
Коментари Харесай

Чешкият президент Павел: Украйна ще получи 180 хиляди снаряда през юни

Първата партида муниции, които по самодейност на Чешката република бяха събрани в цяла Европа, ще бъдат получени от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) при започване на лятото. Това сподели чешкият президент Петр Павел в изявление за.

 „ Първите 180 хиляди единици ще бъдат доставени през юни. Има и контракти за още пет-шестцифрен брой снаряди “, означи Петр Павел.

„ Украйна показва огромна устойчивост, откакто се сблъска с изключителни компликации от началото на спора. Русия безспорно е доста по-силна от Украйна. Западът поддържа страната механически и финансово, само че стигаме досега, в който човешките запаси и поддръжката измежду украинското население от ден на ден ще бъдат ограничаващи фактори. В тази обстановка – и аз от дълго време се застъпвам за това – е от значително значение Украйна да бъде подкрепена по всевъзможен начин, с цел да може тя да покаже на съветския агресор, че няма смисъл от продължение на войната; че Русия няма да реализира повече военни триумфи. Защото до момента в който Русия към момента има някаква вяра за триумф, няма причина Русия да води мирни договаряния, добави чешкият президент.

Страните от Европейски Съюз отделят пари за закупуване на муниции. Прага се трансформира в медиатор и води договаряния с искащите да финансират договорката. Варшава пое и самия развой на публичната поръчка.

Чешкият водач сподели, че заради голям брой разногласия Украйна ще получи помощ няколко месеца по-късно.

„ Ако бяхме прескочили този интервал на размисъл и оценка на риска, обстановката можеше да е друга “, означи Павел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР