Спанакът съдържа ценни вещества, които са много полезни за здравето.

...
Спанакът съдържа ценни вещества, които са много полезни за здравето.
Коментари Харесай

Здравословни рецепти със спанак

Спанакът съдържа скъпи субстанции, които са доста потребни за здравето. Заради това спанакът постоянно се употребява в здравословни предписания.

Салатата от спанак, ягоди и моцарела е изискана, вкусна и здравословна.

Необходими артикули: 1 моцарела, 6 ягоди, 200 грама спанак, 200 грама рукола, балсамов оцет, соев сос, зехтин, сол на усет.

 Салата със спанак и ягоди

Начин на подготвяне: Спанакът и руколата се измиват, отцеждат се добре и се нарязват на едро. Моцарелата се нарязва на плътни филийки и всяка филийка се разрязва на две. Ягодите се измиват, подсушават се, почистват се от зелената част и се режат на четвъртинки.

Във всяка паница се подреждат по ръба резенчета моцарела и късчета ягоди. Напръскват се с балсамов оцет. В дребна купичка се разбъркват зехтинът със соевия сос и с тази примес, прибавя се балсамов оцет и с тази примес се заливат спанакът и руколата. Всичко се разбърква добре и във всяка паница се поставя в средата огромно количество рукола и спанак.

Канелоните със спанак са засищащо и здравословно ядене.

 Канелони със спанак

Необходими артикули: 1 пакет канелони, 1 скилидка чесън, 300 грама спанак, 6 сушени доматчета в зехтин, 250 грама настърган кашкавал, сол и черен пипер на усет, 300 мл прясно мляко, 2 супени лъжици масло, 2 супени лъжици брашно, 100 грама крема сирене, 100 миллитра бяло вино.

Начин на подготвяне: Нарязаният на ситно чесън се запържва, прибавя се нарязаният спанак и се задушава десетина минути. Соли се, прибавя се черен пипер и се оставя да се охлади.

Нарязват се доматите на ситно. Млякото се кипва. В обособен съд се стопява маслото и се смесва с брашното. Брашнената примес се поставя в млякото, прибавя се крема сиренето и се вари на муден огън до втвърдяване. Добавя се бялото вино, черният пипер и солта.

 Супа със спанака

Канелоните деликатно се пълнят със спанака. Нареждат се в намазана с масло тава. Канелоните се подреждат, заливат се със соса и се пекат 25 минути на 175 градуса до златисто.

Много елементарно се прави крем чорба от спанак.

Необходими артикули: 400 грама спанак, 1 кубче месен бульон, 2 супени лъжици масло, 2 супени лъжици брашно, 3 чаши вода, 2 чаши прясно мляко, 3 супени лъжици настърган кашкавал, 4 филии самун, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Спанакът се сварява, пасира се, а във врящата вода се прибавя кубчето бульон, маслото, млякото, разтвореното във вода брашно и всичко се кипва. Сервира се с кротони и се поръсва с кашкавал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР