Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, които можем да включим

...
Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, които можем да включим
Коментари Харесай

Решили сте да отслабвате със спанак? Прочетете това

Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, които можем да включим в нашата диета като съществена храна. Той е цялостен с хранителни субстанции и предлага редица здравословни и медицински изгоди. Но несъразмерният банкет на това растение може да бъде рисков за нас, защото има и някои евентуални странични резултати.

Прекомерната консумация на спанак може да повлияе на способността на тялото ни да всмуква минералите. Растението съдържа доста оксалова киселина, за която е известно, че се свързва с няколко съществени минерални съединения като калций, магнезий, цинк и така нататък Поради това нашето тяло не получава задоволително от тези детайли. Това може да попречи на естествената функционалност на нашата система и да докара до разнообразни болести, свързани с минерален недостиг.

Спанакът е богат източник на диетични фибри. Въпреки че потреблението на фибри е добра за здравословното храносмилане, нашето тяло се нуждае от време, с цел да свикне с него. Ето за какво спанакът може да аргументи редица стомашни нарушавания като газово формиране в корема, отичане на корема, конвулсии и даже запек, когато се изяжда в остатък.

За да избегнете това, пробвайте да го включите постепенно в постоянната си диета.

В най-лошия случай на гастро-интестинален стрес, породен от спанака, може да се появи лека до умерена диария. Най-често това става, когато ядете прекалено огромни количества храни с високо наличие на фибри. Следователно, в случай че продължавате да приемате спанак дружно с други хранителни артикули, които са с високо наличие на фибри във вашата диета, възможностите са повече, че в последна сметка ще развиете хлабаво придвижване на червата дружно с тресчица и болки в корема.

 Бъбречни камъни

Спанакът съдържа огромно количество пурини. Това е избрана група органични съединения, които в случай че са в прекалено количество в тялото ни, се трансформират в пикочна киселина. Това е извънредно неприятно за здравето на бъбреците ни, защото съществуването на несъразмерна пикочна киселина може да усили утаяването на калций в бъбреците. В резултат на това развиваме дребни до междинни бъбречни камъни.

Съдържанието на оксалова киселина в спанака също е виновен за това, защото се комбинира с калция на храните и образува утаяване на калциев оксалат. Както беше казано по-рано, спанакът е с високо наличие на пурини, които се метаболизират в тялото ни и в последна сметка усилват количеството на пикочната киселина.

 Спанак яжте в дребни количества

Така че, в случай че към този момент сте склонни към болести като подагрозен артрит, би трябвало да спрете несъразмерния банкет на спанак. Иначе ще се развие сериозна ставна болежка, инфектиране и отичане.

Но това са вреди от прекалено доста ястие на спанак. Така че, бъдете деликатни, до момента в който спазвате диета със спанак. Балансирайте я с други хранителни съставки, с цел да премине хранителният ви режим здравословно и безпроблемно. Не позволявайте отслабването със спанак да ви навреди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР