Спадът в цените на златото на 8 януари според мнозина

...
Спадът в цените на златото на 8 януари според мнозина
Коментари Харесай

Ето защо цената на златото спадна вчера

Спадът в цените на златото на 8 януари съгласно мнозина се дължи на това, че търговците преразглеждат прогнозите си за идно понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас.

Освен това внезапното повишение на доходността на американските държавни скъпи бумаги през този месец оказа въздействие върху низходящите трендове при акциите в Съединени американски щати, суровините и цените на златото.

Вчера спот цената на златото се намали до границата към $2,020 за тройунция. Въпреки това през днешния ден нещата наподобяват друго, защото благородният метал отразява 4% растеж за деня, търгувайки се към $2,035.

Трейдърите чакат с неспокойствие публикуването на данните за показателя на потребителските цени (CPI) за декември, планувано за този четвъртък, защото те притеглят вниманието им. Тези данни следват постоянния отчет за заплатите, което кара търговците да чакат повишение на инфлацията.

Макар че повишението на инфлацията може да подтикне Фед да спре или да забави повишението на лихвените проценти, не се чакат незабавни съкращения. Фед акцентира, че устойчивите данни за инфлацията и постоянният пазар на труда ще възпрат ранното понижаване на лихвените проценти.

Според CME FedWatch инструмента съществува 95.3% възможност лихвените проценти да доближат 525-550 базисни пункта, до момента в който единствено 4.7% плануват постигане на лихвените проценти до 500-525 базисни пункта.

Ако лихвените проценти в действителност се намалят по-късно тази година, може да има напредък в цените на златото. Независимо от това Фед най-вероятно ще обмисли понижаване на лихвените проценти само в случай че данните за инфлацията намалеят. Инфлацията в Съединени американски щати спадна до 3.1% през ноември по отношение на 3.2% през октомври и 3.7% през септември. Въпреки това скорошно изстудяване тя остава над целевото ниво на Фед от 2%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР