Спа и снежна приказка в хотелите иглу Обичате да се наслаждавате

...
Спа и снежна приказка в хотелите иглу
Обичате да се наслаждавате
Коментари Харесай

Топ 5 на най-щурите места за зимните празници

Спа и снежна приказка в хотелите иглу
Обичате да се наслаждавате на ситните снежинки на открито и не настръхвате всякога, когато заледените улици ви припомнят, че нямате бъдеще във фигурното пързаляне – планирайте екскурзията си по празниците в снежен хотел. Първият сходен център отвори порти през 1990 година Оттогава насам почивните резиденции, построени от лед, получават все по-голяма известност измежду търсачите на мощни чувства. Ако нямате срещу да вдигнете наздравица, прилежно облечени в най-дебелата си шуба, възхищавате се на културата на ескимосите или просто желаете многообразие от тривиалното дунавско хоро след среднощ на 1 януари, то пътешествието ви до хотелите, черпещи ентусиазъм от къщите иглу, е строго целесъобразно. „ Монитор “ направи бърз обзор на най-популярните и щури места, на които можете да посрещнете зимните празници тази година.

Швеция



Сред най-хубавите места, на които можете да попаднете, търсейки допустимо най-автентичен метод да полеете Коледа и Нова година, е Юкасярви. Градчето е ситуирано в шведската част на Лапландия, където се намира и пионерът в снежните хотели. Пътешествието до такава степен си заслужава, без значение дали и какъв брой пъти към този момент сте били на неговия терен. Хотелът се построява всеки ноември край брега на р. Торне, поради което и интериорът постоянно се трансформира. Мебелите и скулптурите са напълно от лед, а вечерите ще можете да отмаряте на кревати от ледени блокчета, покрити с кожи от северни елени под хай-тек спални чували. Температурите в стаите за посетители не надвишават повече от – 5ºС, като за изработката на цялата сграда с повърхност от 6000 кв. м се употребяват близо 1000 тона лед и близо 30 пъти повече сняг.

Първите си гости за годината снежният хотел посреща през декември, а последните изпраща през пролетта през април, когато цялата постройка се стопява в реката. Огромен водка бар, каране на шейна с елени, лов на риба, ски тичане, сафари със снегомобил и киносалон са единствено част от заниманията, с които можете да се поглезите на терен. Ако сте любопитни по какъв начин претърпяват локалните, то наложително се включете в някоя от проведените екскурзии до селищата на саамите. В случай че въпреки всичко не желаете да замръзнете, до момента в който си почивате в ексцентричния център, то направете си и разходка до сауната на място. В хотела можете даже да се венчаете в снежен параклис, в случай че сте в по-романтично въодушевление.

Центърът поражда прочее като изложбена зала, като първи в него „ леденото “ си творчество излагат японски актьори. След като една година по-късно целият град е претъпкан с туристи, на част от запалянковците им се постанова да прекарат нощта точно тук. Така те се трансформират в първите „ посетители “ на хотела.

Финландия



Не доста надалеч от Швеция ще намерите и различен център на снежния релакс. Изгрял върху територията на финландската част на Лапландия, комплексът Kakslauttanen Arctic Resort не не помни да ви даде достъп и до модерните технологии, като ви предлага безвъзмезден wi-fi – ще можете да се хвалите с щурите си селфита от хотела директно след снимането им. Изберете сред стъклени иглута и обичайни дървени шалети (хижи). Ние ви предлагаме обаче първия вид за да можете да се радвате на северното зарево от комфортното си легло. Иглутата от термично стъкло включват спалня със стъклен покрив и първокласни кревати. Някои от тях са с баня със сауна, а други са с обща баня. Ако все пак се спрете на втората алтернатива, то знайте, че в шалетата са ситуирани и едни от най-големите димни сауни в света. Ще можете да разполагате още със уреди за готвене и камина. Сред специалитетите, които ще имате достойнството да опитате на терен, са еленско месо и сьомга на скара.

Развлеченията, настрана от безметежното излежаване, също заслужават вниманието ви. Задължително посетете откритата тази година художествена изложба. Тя също съставлява построено от стъкло иглу, разглеждането на изложбите е изцяло гратис за посетители на комплекса, а ако попаднете във Финландия доникъде на идващия месец, ще попаднете на творбите на 21 актьори, спомогнали за развиването на хотела.

Ако пък не желаете да прекарате цялата си екскурзия на закрито, то поемете на сафари с хъски или северен елен, направете преход със снегомобил или си наемете екипировка и карайте ски. Разходете се и до националния парк Урхо Кеконен, който се намира единствено на 5 км от комплекса. Kakslauttanen Arctic Resort е отворен през цялата година, само че ви съветваме да го посетите още веднъж сред декември и април за цялостното прекарване.

Канада



Като в снежна приказка ще се почувствате и в Hotel De Glace, намиращ се в покрайнините на канадския град Квебек. Заобиколени отвред от творби на изкуството от лед, престоят ви тук ще ви се стори по-скоро като разходка из чудна изложба. Още с идването поемете на проведения тур „ зад кулисите “ на тазгодишната архитектура на постройката. На нея ще можете да наблюдавате стадиите, през които са минали „ ледените “ създатели, преди да сътворят прелестните интериор и екстериор, на който ще се любувате по време на престоя си. На място ще можете даже да се научите по какъв начин сами да майсторите шедьоври от сняг и замръзнала вода. Уъркшоповете обаче оставете за по-свободните от позиция на планувани развлечения ден, защото – повярвайте, ще желаете да останете и да ваете статуи колкото се може по-дълго време. Иначе и в Hotel De Glace ще можете да релаксирате със сауна и спа. Имайте поради, че по традиция и тук леглата са от лед, тъй че наложително си пригответе по една шуба, с която да се вмъкнете в спалния чувал.

Снежният хотел в Квебек е измежду най-популярните зимни ексцентрични дестинации. Само за един сезон той дава покрив на 70 хиляди туристи. Безпощадно уцелените от стрелата на Купидон туристи ще намерят за любопитен фактът, че комплексът разполага и с параклис, който да даде терен на мечтаната от вас женитба. Към този миг над 275 двойки са предпочели точно Hotel De Glace за своята венчавка. И въпреки че няма да можете да посрещнете Коледа тук, имайки поради, че комплексът отваря за туристи чак през януари, то това ви дава задоволително време да извършите резервацията си за Свети Валентин още в този момент.

Швейцария



Ръчно издялкани иглута ни посрещат и в швейцарския курорт Гщаад. И в случай че предходните снежни хотели оферират само опцията да кажете заветното „ да “ на обичания, то съвсем цялата идея на локалния Iglu-Dorf се върти към прекарванията на младоженците. Сред оборотните за туристите оферти са така наречен сантиментални иглута. Камина, приятна музика и усамотена баня, което е необичайност за сходен тип резорти, ви чакат в любовните гнезда, построени от сняг и лед. Не се свенете да планирате зимната си отмора тук, даже и да не сте върл романтик. Дори в противен случай – от хотела следват и правилото „ колкото повече, толкоз по-весело “. Затова ви оферират да се настаните и в иглута за цели шест души. Имайте поради обаче, че местата са лимитирани. Iglu-Dorf в Гщаад може да посрещне едвам към 42-ма туристи едновременно. Затова в случай че мястото ви звучи като съвършена насочна точка за зимни завършения, побързайте да се снабдите с резервация.

И тук ще ви дадат спален чувал, с цел да ви предпазят от заледяване, до момента в който спите. В цената от 119 евро на човек за нощувка пък влиза и разходка из прелестните пейзажи в и по покрайнините на курорта.

Румъния



Най-близо до нашата страна е леденият хотел в Румъния. Отново построен на правилото на иглуто, той отваря за гости за първи път през 2005 година Нестандартното кътче за зимен релакс се намира на 300 км от столицата Букурещ, а най-лесно до него се стига от намиращото се на 80 км летище Сибиу. По традиция всяка мебел в стаята ви ще е построена от лед, само че тук ще попаднете и на особено ръчно гравирани кревати. За удобството ви на терен, където температурите рядко надскачат – 4ºС, ще се погрижат еленски кожи и термоодеяла. Закуска с шведска маса, бар и ресторант с интернационална кухня ще ви наситят за коледните и новогодишните празници.

Забавлението ви в ледения Hotel Of Ice е обезпечено и с разнообразните игри, въодушевени и прекроени в духа на мястото. Можете да поиграете на боулинг със снежни топки, да се включите в съревнование за изработката на снежен човек или пък да си организирате самобитна война в снега.

Източник: Монитор бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР