Созопол. Криза няма, но действаме при условията на криза., защото

...
Созопол. Криза няма, но действаме при условията на криза., защото
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Криза с потъналия кораб няма, но действаме при условията на криза, защото при това бурно море корабът може да пострада и тогава да стане опасно

Созопол. Криза няма, само че действаме при изискванията на рецесия., тъй като освен това бурно море може корабът да пострада и тогава да стане рисково. Това сподели пред публицисти в Созопол министър-председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас. „ В момента, в който ми рапортуваха, че започнаха да излизат топчета мазут по плажа и, че има разлив приказвах с водолазите, разпоредих на Министъра на превоза, на Морска администраци, приказвах и с кметовете. Тъй като знаете екологията постоянно ни е била и водеща, а и туризмът е едно от препитанията в района “, сподели още Борисов. По думи му през вчерашния ден на оперативно съвещание са взели решение и са обезпечили финансирането, с цел да може неотложно да се влезе, когато времето разрешава, спазвайки всички ограничения за сигурност за живота на водолазите и момчетата, които ще бъдат ангажирани с тази активност. Според него ден или два забавяне в тази ситуация не е проблем.
По думите му съгласно експертите наличната техника, човешки капацитет и с обезпеченото финансиране, ще може да се източи мазута и по-късно корабът да продължи да бъде атракция и за водолазите. „ Всичките показаха такова предпочитание да им го запазим, да продължи да служи, тъй като това е американски транспортен съд още от 1920 година, взривен от немска мина. И водолазите и изобщо хора, които се занимават с сходен вид туризъм си го обичат “, добави Борисов. На въпроса какви са рисковете той отговори, че надали това е първият транспортен съд с разлив в света, на резервоари или потопен. Специалистите казвали, че могат да се оправят, имало нужните помни и оборудван транспортен съд. „ Това, което се желае от мен и от министъра е да осигурим средствата, да създадем организация и да я създадем. Така че от тук насетне би трябвало да се доверяваме на експертите “, сподели още Бойко Борисов.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР