Социологът Кънчо Стойчев очерта пред радио Фокус коя е възможната,

...
Социологът Кънчо Стойчев очерта пред радио Фокус коя е възможната,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: В следващото НС може да има конфигурация ГЕРБ-Има такъв народ-ДПС

Социологът Кънчо Стойчев очерта пред радио " Фокус " коя е вероятната, съгласно него, управническа настройка в идващия парламент. А точно ГЕРБ- " ИТН " -ДПС. Според Стойчев тези три партии ще имат нужните 120 гласа, защото ГЕРБ най-вероятно ще получат към 60 места, Има Такъв Народ - към 50 и дружно с Държавно стопанско предприятие „ сметката им излиза “.
„ Защо споделям " с Има Такъв Народ "? Защото видяхме, че на предходния кръг при раздаването на картите Има Такъв Народ бяха доста „ прозорливи “, изпокараха се с „ Демократична България “ и ненапълно с двамата служебни министри Петков и Василев. Размениха се реплики, обвинявания, канадско поданство и не знам си какви други неща. Това ще изисква доста върховен пилотаж от страна на Има Такъв Народ “, аргументира се социологът, представен от OffNews.
Според него " за жалост след двата къси Народното събрание тази година, не виждаме върховен пилотаж от тяхна страна, а в противен случай – мощно придвижване напред към стената ".
„ При състояние, че не може да се стигне до основаването на смислена коалиция, единствената смислена коалиция ще се окаже на ГЕРБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, и то с огромна степен на възможност. Липсата на съдружна просвета и диалогичност, изключително на новите партии, може да ни обрече да идем на 4-ти избори. Те и в този момент не приказват задоволително мощно за коалиция ", счита той.
Кънчо Стойчев смята, че идващият парламент няма да може да върви по линията на държавно управление на малцинството и би трябвало да има коалиция, макар че партиите бягат от това.
Той добави, че постоянно съществува опцията да не излезем от спиралата на избори. " Без партията на Слави Трифонов няма по какъв начин да се сформира някакво болшинство. Сега споделят, че губел гласове. Така е, само че надали ще падне под 50 депутатски места. Ако те имат тези места, Има Такъв Народ отново стават основният състезател. От тяхната дарба да се договорят с останалите две или три партии ще зависи дали ще се сътвори държавно управление ", разяснява социологът.
Стойчев добави още, че България ще се оправи тогава, когато хората стартират да осъзнават ползите си и гласоподават според от тях, а не съгласно някакви мимолетни личностни желания.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР