Социологът и политически анализатор Първан Симеонов заяви в предаването „Още

...
Социологът и политически анализатор Първан Симеонов заяви в предаването „Още
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Легитимното мнозинство да започне да управлява държавата

Социологът и политически анализатор Първан Симеонов съобщи в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия, че обстановката с ръководството на България е патова, защото съгласно него е имало мощен митинг, само че и мощен ГЕРБ.

" На изборите въпреки всичко надвиха силите на смяната. Българска социалистическа партия е партия на статуквото, само че е и една от опозиционните партии ", добави той.

„ Различни са настроенията в партиите. Случи се това, което Борисов очакваше – да победи на изборите. В момента се излагат всички. Погледнете дневния ред на Народното събрание – това са предизборни неща, а Борисов се държи все едно не е на себе си. При едни нови избори може да има изненади “, предвижда Симеонов.

По думите му за страната е най-добре законното болшинство да стартира да ръководи страната и то за значимите неща – стопанската система, опазването на здравето и така нататък Промяната на изборните правила няма да промени изборните резултати, счита политологът.

„ Трябва да има няколко тематики, по които те да са обединени, като да вземем за пример промяна на модела на ръководство на ГЕРБ. Ние нямаме национално време за губене, с цел да рестартираме непрекъснато страната “, съобщи още Първан Симеонов.

„ Президентът Радев е единственото за момента сплотяващо звено. Той употребява тази мощ. Предстоят президентски избори, на които той влиза с най-високо доверие “, сподели политологът. Според него е мантра, че президентът желае да прави длъжностен кабинет. „ Той има подготвеност. Когато се направи държавно управление, ще има повече време да се пипа Изборния кодекс “.

„ От " ИТН " мълчат, тъй като не знаят какъв е проектът или с цел да не вършат неточности. Това към този момент е окей за тях “, счита още Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР