Социалното неравенство и бедността са сред най-сериозните проблеми на нашето

...
Социалното неравенство и бедността са сред най-сериозните проблеми на нашето
Коментари Харесай

Шалапатова обяви поход срещу бедността у нас, какви мерки ще вземе

Социалното неравноправие и бедността са измежду най-сериозните проблеми на нашето общество. Това сподели в изявление за БНР министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

Тяхното понижаване би трябвало да е съществена цел на всяка обществена политика, без значение дали е обществена, здравна или просветителна. По думите ѝ превъзмогването на неравенствата и бедността е в основата на всички законодателни ограничения.
-->
Шалапатова съобщи, че в бюджета за 2024 година ще изиска по-голям запас, който да доближи до хората, изключително в уязвимо състояние. Ще създадем всичко допустимо в плана на бюджета да актуализираме обществените заплащания.

Наред с това моят приоритет ще е да повишим чувството за обществена правдивост, което сега не е реалност, несъмнено, при запазването на финансова непоклатимост, добави министърът. Тя съобщи, че ще работи за повишение на въздействието от всички тези заплащания.

До края на тази година ще бъде подготвена национална карта за обществените услуги, която е основана на над 900 разбора на локалните управляващи за потребностите от тези услуги, заяви министърът. Планирано е с запас от Националния проект за възобновяване и резистентност да бъдат разкрити над 250 нови услуги, които се надявам да обезпечат достъп на всички деца с увреждания и на всички уязвими групи.

Моята вяра е родителите на деца с увреждания да получат цялостна поддръжка, а не да разчитат единствено на финансови помощи, добави Шалапатова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР