„Социално-икономическата криза, която се задълбочи по време на коронавируса, показа,

...
„Социално-икономическата криза, която се задълбочи по време на коронавируса, показа,
Коментари Харесай

Надя Клисурска: Системата за гарантиран минимален доход е неадекватна

„ Социално-икономическата рецесия, която се задълбочи по време на ковид, сподели, че са нужни доста повече устойчиви решения, предвидимост и сигурност за най-уязвимите обществени групи. Българската система за обезпечен най-малък приход е изцяло несъответстваща и от дълго време трябваше да бъде изменена. “ Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Надя Клисурска в запитване към обществения министър Деница Сачева по отношение на размера на обезпечения най-малък приход.

Тя изясни, че става дума за сумата от 75 лева, която е замразена от 2018 година и няма визия за нейното увеличение. Тя акцентира, че ръководещите още веднъж нямат да решат най-основните проблеми на българското общество.

Виолета Желева съобщи, че държавното управление самоуверено е отворило политическата кошница на обещанията, а един от главните принадлежности на общественото подкрепяне за поредна година ще остане замразен на 75 лева, което е 12% от минималната работна заплата по отношение на предни години, когато е било 31%: „ Провеждането на добра обществена политика има потребност от добър инструментариум, държавното управление обаче работи на правилото „ искайте и ще ви дадем “, само че единствено за някой и в случай че може по-малко. “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР