Социалните мрежи са удивителен феномен. Те ни позволяват да комуникираме

...
Социалните мрежи са удивителен феномен. Те ни позволяват да комуникираме
Коментари Харесай

Как да ограничим използването на социалните мрежи

Социалните мрежи са изумителен феномен. Те ни разрешават да споделяме с хора на другия завършек на света, да гледаме видео, да споделяме фотоси единствено с няколко кликвания и да опознаваме света по един неповторимо бърз и невъобразим единствено до преди няколко десетилетия метод. Всичко това щеше да е доста хубаво, само че в действителност този вид иновация има и своята тъмна страна – пристрастяването. Все повече хора са подвластни от това телефонът или преносимият компютър да бъде в ръцете им и даже младото потомство не помни да комуникира по старомодния метод, посредством жив контакт. Затова идва миг, в който е желателно да се отделим от обществените мрежи и да обърнем внимание на действителния свят, който ни заобикаля. Има няколко елементарни метода да ограничим прекараните часове през екрана.

Поставете си цел

Какво желаете да постигнете, като намалите използването на обществени мрежи? Това е въпрос, на който в случай че отговорите вярно, ще намерите и упоритост да си дадете отмора от живота онлайн. Може би желаете да спрете да прекарвате часове нощем в сърфиране в интернет, а по-късно да отивате недоспали на работа. Или пък да спрете да ползвате телефона си, до момента в който работите. Напишете си записка, която да бъде на очевидно място и когато си помислите дали да не ревизирате обществените си мрежи, вижте я, спомнете си какво желаете и изпълнете задачата си.

Променете настройките на телефона си

Обикновено проверявате профилите си, когато получите уведомление за известие или какво е написал някой ваш другар. Можете да ограничите известията си или даже да ги изключите изцяло. Това ще ви накара да забравите по-лесно за обществените мрежи.

Започвайте деня по друг метод

Първата работа на множеството хора, когато се разсънят, е да ревизират телефона си. Дали сте получили нов имейл, известие или коментар под ваша фотография – това приковава вниманието ви, още преди да сте станали от леглото. Опитайте се да вършиме по-различни неща рано заран. Забравете за телефона си, това може да се отрази добре на очите ви.

Намалете броя на приложенията

На вашия смарт телефон или таблет можете да ревизирате по какъв брой време прекарвате, употребявайки обещано приложение. Използвайте тази функционалност като насочна точка към вашата цел. Някои устройства даже могат да лимитират времето на употребяваните приложения. Деинсталирайте тези на обществените мрежи и по този начин всеки пък, когато имате предпочитание да ревизирате профила си, ще би трябвало да го вършиме през компютър, което доста ще ограничи използването им.

Трудно ще ограничите използването на обществените мрежи внезапно. Но не губете кураж. Ако желаете да постигнете това, би трябвало да покажете неизменност. Когато постигнете задачата си, ще видите, че има надалеч по-приятни занимания от това с часове да се взирате в следващото приложение на телефона си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР