Социалните мрежи и нашата податливост към изкушенията за бърза популярност

...
Социалните мрежи и нашата податливост към изкушенията за бърза популярност
Коментари Харесай

Повече увереност в епохата на социалните мрежи

Социалните мрежи и нашата неустойчивост към изкушенията за бърза известност в тях извадиха и най-хубавото, само че и най-лошото. От една страна имаме бързо шерване, сливане в дела, осведоменост, ентусиазъм. само че и тревога, фрустрация. Суетата и гордостта, свръх егото ни повлякоха в едно съревнование, което от време на време ни задъхва и с което не можем да се оправим. Хората с по-ниско самочувствие, с някакви комплекси и дефицити, са изключително привлечени и...особено раними.

За да повишите самочувствието си:

Правете си плейлисти, следете обществени персони или се абонирайте за канали с музика, която харесвате и ви карат да се чувствате себе си. Така постоянно на разположение ще имате нещо, което ви носи комфорт, въодушевление. Направете си островчета на комфорт и овладейте потребността да споделяте и тях с останалите. Пазете своите дребни секрети музи от виртуалната аудитория.

" Следете " хора и страници в обществените мрежи, които ви носят убеденост, а не които ви карат да сте незадоволителни, неспособни, без жанр и благоприятни условия. Много е значимо да намираме разликата сред ентусиазъм и фрустрация. Едното ни кара да се развиваме в личните си граници, а другото ни изяснява, че в никакъв случай няма да реализираме нищо скъпо.

Стремете се измежду вашите другари във Facebook да имате другари, с които в действителност поддържате връзка и с които сте усетили положителна сила в общуването. Негативизмът в действителния живот, този, който струи и виртуално е прекалено много, с цел да му давате място и в своето кътче на интернет.

Ако прекалено много аранжирате и обработвате фотосите, които желаете да споделите с приятелите си, не в тях е казусът, а във вас. Щом има потребност да разкрасявате, значи е нужна смяна другаде, а не във филтрите на телефона. Опитвайте да се концентрирайте върху непосредствеността на моментите, тяхната непрестореност и в случай че не ви се получава съгласно вас самите, а не съгласно тренд на някой инфлуенсър - може би образното изложение не е за вас.

Контролирайте " сталкването ". Сталкването (stalking) е следене, в тази ситуация - виртуално, на другари и не толкоз другари, непознати. Това значи непрекъснато да проверявате непознатите профили, просто с цел да знаете какво се случва, с кого си приказва, какви фотоси е качил и така нататък този профил, само че без да има интеракция с него - лайкване, шерване, коментиране. Възможността да се доближим до хора - красиви, известни, значими за нас, до които не бихме имали достъп в действителния живот в действителност ни прави фрустрирани, нещастни, потиснати, завистливи, тревожни.

Спрете да се пробвате да изглеждате готини съгласно това, кого желаете да впечатлите. Бъдете готини за себе си. Няма какво да се лъжем - множеството от това, което споделяме онлайн, цели да впечатли някого. Да ни завиждат, да предизвикаме удивление. Колкото сме по-неуверени в себе си, толкоз повече си проличава това посредством нашите постове. Напротив, в случай че харесвате орхидеи, плетене, увереността, с която споделяте насладите от заниманията си, в действителност прави вас привлекателни,

Просто се отървете от този телефон. Заспивайте без той да е в стаята и се събуждайте без него. Не е нужно да следите нон стоп какво става, да имате по десетки постове на през днешния ден и албуми със стотици фотоси. Съсредоточете се върху действителния си живот. Върху общуването лице в лице. Увереността, която получаваме във виртуалния свят не е действителна, тъй като е основана и на нашето не напълно същинско аз, а на това, което представяме пред другите. Това е заблуда. Базирайте самочувствието си на действителни достижения и триумфи, а не на постове и лайкове.

Осмелете се да бъдете елементарни. Никой не желае да бъде просто елементарен човек. Затова сътворяваме аура на необикновност по най-лесния метод - посредством виртуалния си " аз ". Да си елементарен в действителност не е неприятно. Един елементарен човек е добър родител, добър наследник или щерка, това е един другар и сътрудник. Не всеки може да е извънреден и не всеки би трябвало да се стреми към това. Светът е толкоз нервен, тъй като е цялостен с елементарни хора, които се стремят да наподобяват невероятни, а в действителност са изморени до парализа.

Напротив, човек, който е осъзнал своята обикновеност (да не се бърка с посредственост), може да разгърне доста повече капацитет от тези, който са впримчени в илюзията за своето неизмеримо битие. Това е конкуренция, която няма край, тъй като един път приели това съревнование, ние в никакъв случай няма да бъдем спечелили. От такива няма въобще потребност.

Не е елементарно да си убеден в днешно време - инфлуенсъри, обработени фотоси, симулиран съвършен живот - забавен, трогателен, въодушевяващ, само че в действителност - аранжиран, неестествен, измамлив. Нека влагаме силата си в действителни хора и действителни каузи вместо в джафкане и надхитряне. Така се появява същинската убеденост - че сме на вярно място и в вярното време, индивидът, който сме.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР