Социалната мрежа Фейсбук обяви, че е забранила всякакви реклами на

...
Социалната мрежа Фейсбук обяви, че е забранила всякакви реклами на
Коментари Харесай

"Фейсбук" напълно забрани рекламите на критповалути

Социалната мрежа " Facebook " разгласи, че е забранила всевъзможни реклами на криптовалути, както и на първоначални монетни предлагания (ICO), осъществявани с тях.

Новите правила значат, че се не разрешават реклами на финансови артикули и услуги, " които постоянно са свързани с подвеждащи или лъжливи способи за популяризация ". Забраната ще се популяризира и в " Инстаграм ", а и в рекламодателската мрежа на " Facebook " Audience Network. " Facebook " към този момент трие такива реклами и моли потребителите да оповестяват за случаи на нарушаване на новите правила, продължава известието. Компанията прибавя, че въпреки да приема всички нови технологии, доста компании, които работят в тази сфера, не са доброжелателни.

" Искаме хората да не престават да начават и откриват за нови артикули и услуги през рекламите на " Facebook ", без да се опасяват от измами, " написа Роб Ледърн, шеф за ръководство на артикули от бизнес звеното на компанията.

Много компании употребяват първоначални монетни предлагания, с цел да набират средства, само че неналичието на положителни регулации на сходни схеми (каквито има при обичайните способи) основава риск за " вложителите ", отбелязва Би Би Си.

ICO са неразрешени в Южна Корея и Китай и и други страни обмислят да се причислят, а в Съединени американски щати регулаторите оповестиха, че са конфискували активите на компания, която твърди, че е събрала 600 милиона $ по този метод. Русия в това време готви ограничавания в работата с криптовалути, а централни банки в други страни работят по " лични " цифрови валути.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР