Социалната мрежа DriveTribe функционира от почти седем години. Според официалната

...
Социалната мрежа DriveTribe функционира от почти седем години. Според официалната
Коментари Харесай

Кларксън, Хамънд и Мей закриват DriveTribe

Социалната мрежа DriveTribe действа от съвсем седем години. Според формалната версия тя се закрива заради спад в приходите на фона на съкращаването на рекламните бюджети на автомобилните производители. Неофициално планът се оказа доста безценен още при стартирането, а по-късно донесе единствено загуби.

Автомобилната общественост DriveTribe се появи през 2015 година, откакто телевизионните водещи Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей напуснаха шоуто TopGear на BBC. Сайтът и приложението са клуб от ползи в региона на колите и околните до тях сфери. Кларксън, Хамънд и Мей гсе водят притежатели, само че други хора дават отговор за финансирането интервенциите и техническите проблеми. Социалната мрежа за храни FoodTribe работи на същата платформа.

„ От доста месеци сме изправени пред съществени проблеми в промишлеността, които, за жалост, се задълбочават. Дългосрочният световен дефицит на компютърни чипове провокира редица проблеми за автомобилната промишленост и докара до съществени съкращения на маркетинговите бюджети в промишлеността.

Това сътвори необикновено предизвикателна оперативна среда за компании като нашата, които разчитат на реклама. Така че, за жалост, ще затворим уеб страниците и приложенията DriveTribe и FoodTribe, както и бизнеса зад тях, по-късно този месец “, се споделя в изказване на английското трио.

Ричард Хамънд ще поддържа общността DriveTribe жива посредством „ постоянни “ канали в обществените медии, които ще продължат след затварянето на уеб страницата и приложението. Там той ще споделя информация за новите си планове. Кларксън и Мей от своя страна ще поддържат своя сътрудник и ще се появяват от време на време във видеоклиповете му.

Хора, осведомени с финансовите проблеми на Drive означават, че плановете DriveTribe и FoodTribe са " изгорили " милиони долари в създаването на уеб страници и приложения, финансирани и от самите притежатели. А спадът в рекламните доходи по време на пандемията от ковид най-сетне „ довърши “ обществената мрежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР