Социалисти и симпатизанти се събраха вчера в къщата-музей на Димитър

...
Социалисти и симпатизанти се събраха вчера в къщата-музей на Димитър
Коментари Харесай

БСП почете живота и делото на Димитър Благоев

Социалисти и симпатизанти се събраха през вчерашния ден в къщата-музей на Димитър Благоев в Банкя, с цел да отбележат 163-ата годишнина от рождението на създателя на проведеното социалистическо придвижване в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров. Организатори на събитието бяха Народно събрание, Горско стопанство на Българска социалистическа партия в София и районен съд на левицата в Банкя.

" Димитър Благоев е освен учредител на проведеното социалистическо придвижване в България, само че и заслужен общественик. С дейната си политическа позиция в Народното събрание и яркото си перо на страниците на списание " Ден " и " Ново време ", на вестник " Работник " той слага на дневен ред индустриализацията, модернизацията на България, нейното духовно и европейско развиване ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. За него социализмът е тъждество сред хората и чиста и свята република, акцентира тя. " Днес неравенствата порастват, бедността е непоносима за милиони хора, правилата на чистата и свята република се погазват. Ние, социалистите, продължаваме концепциите му и делата му. Атакуват ни наши съперници, хулят ни, клеветят ни. Но както споделя самият Благоев: " наш дълг е да смъкваме маските на византийците и лъжците и да вървим напред ", акцентира Нинова.

Благоев стартира политическата си активност като приключен болшевик и до края на живота си остава пореден, праволинеен и принципен, съобщи водачът на столичните социалисти Калоян Паргов. Като общински консултант в София той праволинейно пази ползите на своите гласоподаватели, пледира за наличен публичен градски превоз, за жилищна политика, за всеобщо обучение и опазване на здравето, напомни Паргов. " След съвсем 30 години дясно ръководство в София ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, се борим за същото. И от всички нас зависи на идните локални избори да спечелим доверието на столичани и да претворим в действителна политика това, за което е мечтал създателят на нашата партия ", акцентира Паргов. " Ако желаеме да се назовем същински почитатели на делото на Благоев, би трябвало да работим и да се борим за обществена народна власт, налична за всички хора. Имаме опция да покажем, че фантазията му не е единствено червен мак уединен, а може да бъде действителност в България ", прикани водачът на столичните социалисти.

На тържеството бяха връчени членските карти на 16 новоприети социалисти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР