Социалдемократическата партия (СДП), Зелената партия и Свободната демократическа партия (СвДП)

...
Социалдемократическата партия (СДП), Зелената партия и Свободната демократическа партия (СвДП)
Коментари Харесай

Подписано е трипартийното коалиционно споразумение за ново начало в Германия

Социалдемократическата партия (СДП), Зелената партия и Свободната демократическа партия (СвДП) в Германия подписаха съдружното съглашение, което дефинира по какъв начин да се форсира зеления преход и да се модернизира най-голямата стопанска система в Европа, когато поемат властта тази седмица, съобщи " Ройтерс ".

Съюзът сред малко евентуалните съдружници, първото сходно групиране на национално равнище, поставя завършек на 16 години предвождано от консерваторите държавно управление на Ангела Меркел, която не се кандидатира за пети мандат на изборите през септември.

Олаф Шолц от СДП би трябвало да бъде определен за канцлер от Бундестага (долната камара на парламента) и публично да встъпи в служба на следващия ден.

Под логото " Дръзни повече прогрес " водещи членове на трите партии подписаха съглашението в размер на 177 страници пред телевизионните камери.

" Това би трябвало да е заран за ново начало ", настоя Шолц.

Лидерът на СвДП Кристиан Линднер означи, че последните няколко седмици са били за диалози, а в този момент било време за деяние.

" От тази седмица желаеме да работим за реализиране на прогрес. Не си вършим илюзии, изправени сме пред огромни провокации ", посочи още той.

Партиите показаха съглашението предишния месец, само че се нуждаеха членовете на обединенията да го одобрят, преди да го подпишат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР