Сокът от пъпеш има най-голяма полза, ако се изстисква от

...
Сокът от пъпеш има най-голяма полза, ако се изстисква от
Коментари Харесай

За ползите от зеленчуковите и плодови сокове

Сокът от пъпеш има най-голяма изгода, в случай че се изстисква от плодове през септември. Сокът е потребен за нервната система, има диуретично и леко разхлабващо деяние.

Сокът от пъпеш оказва помощ при атеросклероза, болести на бъбреците и на пикочния мехур, работи добре при запек и при хемороиди. Препоръчва се пиенето на една чаена чаша сок на ден, може подсладена с малко мед.

Сокът от целина се изстисква през септември от корените и листата на растението. Сокът от целина е богат на доста витамини. Солите на калия добре въздействат върху сърцето.

Желязото в целината е потребно за кръвта. Сокът усъвършенства обмяната на веществата и работи като диуретик. Той е потребен при неврози и затлъстяване.

Препоръчва се пиенето на сок от целина при проблеми с простатата, мъчителен месечен цикъл, дерматити и при липса на вкус. Пие се по една супена лъжица три пъти на ден преди хранене, леко подсладен с мед.

Сокът от магданоз се изстисква през септември от листата и корените на растението. Сокът от магданоз съдържа витамини от групата В, витамин К и витамин РР.

 За изгодите от зеленчуковите и плодови сокове

Сокът от целина подтиква работата на бъбреците, употребява се при цистит и бъбречно-каменна болест, при възпаления на простатата. Пие се по една супена лъжица три пъти на ден преди хранене.

Сокът от зелен боб се изцежда от зелените нежни шушулки. Белтъчините от фасула се усвояват на седемдесет и пет %. По наличие на мед и цинк фасулът превъзхожда съвсем всички растения.

Сокът от боб се предлага при диабет и затлъстяване. Пие се по една чаша на ден.

Ябълковият сок се изцежда през септември от изцяло узрели ябълки с кондензиран мирис. Сокът укрепва имунната система и е тонизиращо средство при сърдечни болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР