Софийският районен съд отмени мярката за неотклонение задържане под стража

...
Софийският районен съд отмени мярката за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Съдът пусна Червения пират да си ходи без никаква мярка за неотклонение

Софийският областен съд анулира мярката за неотклонение „ задържане под стража ” и не наложи никаква друга на Илко Захариев, станал прочут като Червения корсар. Така той следва да бъде освободен в период до три дни, в случай че решението на съда не бъде протестирано от прокуратурата.

„ Хората, с които съм заключен, са под моето равнище. Те ме тормозят, приказват обикновени нелепости, подиграват ми се. Гледат телевизия, пък аз не виждам ”, уточни Захариев, представен през днешния ден от Нова тв.

Както Клуб Z писа, откакто съдията от ОС-Плевен Владислава Цариградска даде поредност от изявленията, в които изнесе данни за притеснителни запахи против себе си, шефът на " Киберпрестъпност " на ГДБОП разгласи изненадващо, че създател на всики тях е лице със бездомнически метод на живот.

Именно той вкара в приложимост и прозвището на Захариев - Червения корсар. Освено това младият мъж, който очевидно има душевен проблеми, бел създател и на заканите против Мария Габриел и учебните заведения с бомби.

Според съда обвиненият е създател на голям брой електронни писма - до прокуратурата, Министерство на вътрешните работи или други. Адресирал реплики до лица, за които е известно, че са публично известни. Или пък против такива, за които се знае, че в последните месеци са обществено известни, намират място в изявления и телевизионни излъчвания.

Съдебният състав обаче регистрира, че едва ли обвиненият има действителна цел да осъществя действие към изброените лица, а просто желае да адресира неодобрение по отношение на политически събития в страната. Или пък цели да придобие някаква социална популярност.

„ Използваният метод може да не е публично допустим, само че не е задоволителен, с цел да се одобри, че реализира закононарушение.

На сходен извод сочи и употребяваният изказ. Несвързани изрази и обидни реплики по отношение на разнообразни лица. Определената по отношение на него мярка би трябвало да бъде анулирана и да не бъде вземана друга ”, се споделя в решението на съда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР