Софийският районен съд даде ход на делото за клевета, заведено

...
Софийският районен съд даде ход на делото за клевета, заведено
Коментари Харесай

Петков каза, че съди Борисов за 500 000 лв. Каква е истината?

Софийският областен съд даде ход на делото за клюка, заведено от водача на " Продължаваме промяната " Кирил Петков против ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов заради твърденията, че Политическа партия са сключвали неизгодни покупко-продажби за газа през медиатори.

Нито един от двамата партийни водачи не се яви в правосъдната зала. Те бяха представлявани от юристите си - Стоян Мадин и Менко Менков. В желае на Петков е записано, че са му породени неимуществени вреди, довели до накърняване достолепието и репутацията му поради оскърбителен изказвания на Борисов.
-->
Макар в предварителните си изказвания Кирил Петков да разгласи, че гражданският му иск е за половин милион лв., в правосъдната зала стана ясно, че искът е непълен - за 10 000 лв., с опция, в случай че бъде задоволен, да се претендира цялата сума до 500 000 лв.. Съдебният състав конституира лидера на Политическа партия като граждански просител.

Според юрист Менко Менков исковата молба е нередовна, а настояването за взаимно разглеждане - неприемливо. Според съда обаче няма официални дефекти в гражданската рекламация на Петков и го разгласи за позволен. Менков сподели още, че делото е опит да бъде затворена устата на водача на ГЕРБ като политически конкурент. Юристът назова ПР ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лв.. 

По-късно пред публицисти Менко Менков добави, че актуалният частен развой е продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов, с помощта на дейностите на прокуратурата и на българския съд най-много, който разгласи задържането на Борисов и Севделина Арнаудова за незаконосъобразни.

Процесът продължава на 9 януари, като отбраната изиска и магистратите да позволен трима очевидци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР