Софийският международен панаир на книгата (СМЛФ) ще се проведе от

...
Софийският международен панаир на книгата (СМЛФ) ще се проведе от
Коментари Харесай

Софийският международен панаир на книгата стартира на 6 декември

Софийският интернационален панаир на книгата (СМЛФ) ще се организира от 6 до 11 декември в НДК. В наличието на публични посетители, ръководителят на Асоциация „ Българска книга " Десислава Алексиева ще открие публично най-мащабния хартиен конгрес у нас в 11:00 часа на 6 декември в Централното предверие на НДК.

И тази година обичайният за декември панаир ще се трансформира в притегателно място за срещи сред читатели, издатели, писатели, илюстратори и преводачи. През годините влиятелният хартиен конгрес се утвърди като същински книжовен празник и вдъхновяващо събитие, което е обичайната коледна спирка в програмата на четящите хора.

През декември панаирът на книгата се завръща към обичайния си мащаб от преди Коронавирус пандемията - в него ще вземат участие над 150 издателства, които ще се разположат на 4 етажа в НДК.

Освен големия брой издатели, тази година се чака и връх в броя на посетителите от всички възрасти, защото по време на Софийския интернационален панаир на книгата ще се проведат още две огромни събития, свързани със актуалната литература и книгоиздаването в България - десетото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал и петия Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи.

Литературните срещи ще бъдат показани на две подиуми. Събитията са част от Календара на културните събития на Столична община.

По време на Коледния панаир на книгата Асоциация „ Българска книга " ще връчи и годишните си награди за книгоиздаване „ Златен лъв ".

В номинацията вземат участие експерти и публицисти, отразили в медиите новите книги. Критериите, по които се правят оценка, са полиграфическо осъществяване, качество на текста и принос към националната просвета, а категориите са две: за най-хубав издателски план и за издателски план с най-голяма социална значителност. За първи път премията е била присъдена през 1996 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР