Големи продукции и напрегната атмосфера бележат подготовката по откриването на

...
Големи продукции и напрегната атмосфера бележат подготовката по откриването на
Коментари Харесай

Големи продукции и напрегната атмосфера бележат подготовката по откриването на кинофестивала в Кан

Големи продукции и напрегната атмосфера бележат подготовката по откриването на кинофестивала в Кан, което ще се състои довечера, заяви Ройтерс.

Според слуховете откриването може да се трансформира в детонация от обвинявания в духа на придвижването #AзСъщо (#MeToo). Планирана е и стачка на чиновниците, което основава опасения от анулация на церемонията.

В Кан би трябвало да бъдат показани " Мегалополис " на Франсис Форд Копола, както и новият филм на Йоргос Лантимос " Видове добрина " (Kinds of Kindness).

Комбинацията от неспокойствие във връзка министър председателите на филми и опасенията от анулация на церемонията, съчетани с възможни престъпни обвинявания, прави атмосферата извънредно характерна, сподели пред Ройтерс Скот Роксбъроу, основен редактор на европейския офис на изданието " Холивуд рипортър ".

Френският всекидневник " Фигаро " заяви през предходната седмица, че уредниците са образували спешен екип при положение на възможното обявяване на имената на 10 фигури от филмовата промишленост по обвинявания в полово принуждение в деня на откриването. Според изданието е допустимо и някои филми да отпаднат от графика на прожекциите, а упрекнатите може да бъдат помолени да не се появяват на аления килим.

Възможно е да бъде оповестена стачка на фестивалните служащи поради препоръчани промени в трудовото законодателство на Франция.

Според Роскбъроу научнофантастичният епос на Копола " Мегалополис " е филмът, който наложително би трябвало да се гледа през тази година.

Кан има уязвимост към одобрените холивудски звезди и това проличава по почетните награди, които от ден на ден се раздават в последните години - Джордж Лукас, Мерил Стрийп, Том Круз, Харисън Форд и други Това е част от желанието на уредниците на фестивала да привлекат светлините на прожекторите към актьорите, които са ненапълно забравени в ерата на " Марвел ", сподели Роксбъроу. Сред актьорите под 35 години, които ще минат по аления килим в Кан, ще бъдат Джейкъб Елорди от тийнейджърската драма " Еуфория ", Аня Тейлър-Джой и поп звездата Селена Гомес.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР