Софийският градски съд (СГС) задължи Столична община да мие основните

...
Софийският градски съд (СГС) задължи Столична община да мие основните
Коментари Харесай

Съдът задължи Столичната община да мие улиците и да обявява замърсяване на въздуха

Софийският градски съд (СГС) задължи Столична община да мие главните улици в София два пъти месечно от май до септември, а в останалата част от годината – един път месечно. Съдът задължава и общината в период до две седмици да показа проект за създаване на велоалеи, в това число и такива сред крайните квартали на града до централната градска част.

Общината е задължена да осведоми на особено построените табла, на спирките на градския превоз и на уеб страницата си какви са равнищата на фини прахови частици и какви са равнищата на замърсяването на въздуха.

Всичко това е част от привременните ограничения, които съдът наложи, до момента в който завърши делото за мръсния въздух, което бе заведено от жители и неправителствената организация " Група за чист въздух ".

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано от общината. Мерките съдът наложи, до момента в който се чакат назначените на предходното правосъдно съвещание експертизи по делото за нечистия въздух в София. През май съдът назначи екологична експертиза, която да откри какъв въздух са дишали хората в София сред 2015 и 2017 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР