Софийският градски съд се ръководи от Алексей Трифонов, за когото

...
Софийският градски съд се ръководи от Алексей Трифонов, за когото
Коментари Харесай

Уж властта е нова, а практиките в и спрямо съдебната власт са порочните стари - разказва адв. Методи Лалов

Софийският градски съд се управлява от Алексей Трифонов, за който има данни в Министерството на правораздаването, че не е български жител, заради която няма право да бъде арбитър и ръководител на съда. Трифонов беше и номинация на Движение за права и свободи в ЦИК.

По случая със " руския " жител Трифонов неведнъж съм сезирал държавните институции - последно министър Надежда Йорданова, с цел да предложи на Висш съдебен съвет да уволни Трифонов, както и министър-председателя Кирил Петков, по отношение на бездействието на Йорданова към този момент над три месеца да стори това ".

Това написа на страницата си във Facebook адв. Методи Лалов, самостоятелен общински консултант в Столичния общински съвет и деен държавник.

" От източници в Министерство на правосъдието разбрах, че настояването ми до министър Йорданова е " зациклило ". Защо? Вероятно тъй като министърката го е изпратила на Людмила Василева - шеф на дирекция " Взаимодействие със правосъдната власт ", която дава отговор за нотариусите и частните правосъдни реализатори. Странен е управническият метод на Йорданова да разпореди този въпрос точно на Людмила Василева, която е някогашна директорка на дирекция " Българско поданство " и като такава три пъти отхвърли на Върховен административен съд да направи инспекция на поданството на Алексей Трифонов, откакто Върховен административен съд одобри, че следствието на Валя Ахчиева изисква административна инспекция за поданството на това лице.

Точно Людмила Василева пишеше на съда, че арбитър Трифонов не попада в Регистъра на Министерство на правосъдието като лице, получило българско поданство с Указ на вицепрезидента. Но точно Василева отхвърли да извърши административна инспекция в регион " Илинден ", където се съхраняват руският и българският акт за раждане на Трифонов. Така Людмила Василева " замаза " пред Върховен административен съд проблема Алексей Трифонов и разреши номинацията на Движение за права и свободи в ЦИК да стане ръководител на Софийски градски съд. Всички в Министерство на правосъдието знаят и за топлите връзки на Людмила Василева със зам.-председателя на Върховен административен съд - Любомир Гайдов. Наскоро Висш съдебен съвет го избра на този пост, макар че има единствено 5-годишен стаж във Върховен административен съд, само че евентуално тъй като в юридическите среди се приказва, че е протеже на Иван Гешев.

Странно ли е тогава, че над случая " Трифонов " наподобява да има чадър? Не. Странното е друго - че Алексей Трифонов е държан в правосъдната система от Надежда Йорданова, която декларира, че ще прави правосъдна промяна. Управляващите оферират започнатите каузи от Специализирания углавен съд да отидат в Софийски градски съд. Същевременно не вършат нищо, с цел да бъде махнат оттова Алексей Трифонов, за който явно има данни за зависимости. Защо ли?

Единственото нещо, което би могло да опровергае чувството ми, че новите ръководещи желаят да се употребяват от уязвимостта на Трифонов, е Йорданова да предложи неотложно Висш съдебен съвет да уволни Трифонов. В противоположен случай скоро Йорданова ще би трябвало да дава отговор на друго мое искане - за оставката ѝ ", разяснява и заявява юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР