Софийският градски съд пусна бизнесмена Васил Божков от домашния му

...
Софийският градски съд пусна бизнесмена Васил Божков от домашния му
Коментари Харесай

Може да има среща между Наско Сираков и Васил Божков

Софийският градски съд пусна предприемача Васил Божков от домашния му арест. Съдът изясни, че към този момент са минали осем месеца от задържането му, предава " Българска телеграфна агенция ".

Магистратите считат, че няма заплаха Божков да извърши закононарушение, на независимост. Няма риск и някогашният началник на Левски да въздейства върху събирането на доказателства, нито да се укрие. Става въпрос за " данъчното " дело, по което единствено преди дни Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда - че Божков е оглавявал ОПГ с още 10 индивида за изнудване, длъжностни и корупционни закононарушения и така нататък

Както е известно, мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков закупи контролния пакет акции на клуба точно от Васил Божков, напомня " Тема спорт ". Това се случи на 2 юни 2020 година. " Сините " обаче имат задължения към предприемача.

Сираков съобщи по тематиката на 10 април, че ще инициира среща, а такава към този момент е допустима.

" Не виждам метод да се реши въпросът с Васил Божков, разгадавам на думата му, че няма да си изиска задълженията. Големият проблем е, че те стоят във финансовия баланс. Истината е, че не съм се виждал с Васил от доста години, чувал съм го по телефона, в този момент не съм го и чувал. Ще предизвикваме диалог, доста е комплициран правно този проблем, ще би трябвало доста съществено да се обмисли, ще създадем опит, не знам какъв брой са тъкмо отговорностите, мисля, че са 16-17 милиона лв. с насъбраните лихви. Сигурен съм, че господин Божков няма да си ги изиска, въпросът е да се изчистят ", съобщи тогава Сираков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР