Софийският градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за

...
Софийският градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за
Коментари Харесай

Делото за убийството на Евгения влиза в съда на 17 януари

Софийският градски съд отхвърли да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения Чорбанова за позволени нарушавания в обвинителния акт. Магистратите насрочиха делото за 17 януари. Подсъдими за закононарушението са брачният партньор на жертвата Орлин Владимиров и татко му Пламен, съобщи БГНЕС.

Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови показаха, че в обвинителния акт има позволени основни процесуални нарушавания, които могат да се отстранят при връщането му на прокуратурата. Според тях има единствено изказвания и липсват обстоятелства по отношение на осъществяването на убийството и съучастието в закононарушението на Пламен. Защитниците желаеха и делото да бъде закрито за медиите, с цел да не се изнасят в общественото пространство интимни детайлности от живота на Евгения и Орлин.

Прокуратурата и бранителите на околните на Евгения не се съгласиха с тези констатации. Съдът също не удостовери рецензиите към обвиняването и отхвърли да върне делото. Както и не откри учредения то да не бъде обществено. Съдебният състав не откри и учредения да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от непрекъснат арест в по-лека, защото има заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха признати гражданските им искове, на обща стойност два милиона и 300 хиляди лв., измежду които и този на малолетното дете на Евгения.

Делото за убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова ще продължи на 17 януари с разпит на първите 10 очевидци.

Междувременно близки на убитата в софийския кв. " Лагера " Евгения Владимирова се събраха на митинг пред Съдебната палата с претенции за обективна присъда за убийството, настоявайки за пожизнен затвор на упрекнатите. Миналия месец месец съдът постанови, че Орлин Владимиров би трябвало да остане в ареста.

На 12 ноември 2021 година, след едномесечно търсене, тялото на Евгения беше намерено в куфар край Перник. Съпругът ѝ разгласи, че жена му е изчезнала и даже се включи в издирването ѝ, оказа се, че неговият татко е оказал помощ за укриването на натрупа на Евгения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР